Náci karlendítéssel ábrázolják Orbánt egy szlovén címlapon

Náci karlendítéssel ábrázolják Orbánt egy szlovén címlapon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A helyi szélsőjobb vezérei pedig odadörgölőznek hozzá a karikatúrán.

Orbánnal, a Fidesszel és az Európai Néppárttal foglalkozik a Mladina című szlovén hetilap is, a Magyar Narancs találata után tudjuk, a címlapon is ez a sztori szerepel. Azt írják a szlovénok, Orbán lezüllesztette a demokratikus intézményeket (többek közt a bíróságokat, a médiát), mindeközben mégis bírta a legerősebb európai párt támogatását. A lap megjegyzi azt is, hogy Merkel sem lépett fel az Orbán-rezsim ellen.

A címlapon Orbán náci vezérként vonul be Szlovéniába, a helyi szélsőjobb vezérei, az SDS vezetősége pedig odadörgölőzik hozzá. A címlapon középen Milan Zver az SDS EP képviselője jelenik meg, aki számtalanszor kiállt Orbán és a Fidesz mellett, jobbra pedig Janez Janša tűnik fel: az SDS elnöke, Orbán barátja.

A karikatúrán megjelenő szlovén lobogó magyarosítása Szlovénia orbanizálódásának kétségkívül valós veszélyére figyelmeztet.

A Magyar Narancs többször több cikkben is foglalkozott már a szlovén–magyar kapcsolatokkal, a lap nyomán mi is, a médiaterjeszkedése jelentős Habony Árpád körének az országban.

Hozzászólások