Elhagyhatta a kórházat a Líbiában megsérült magyar fotós

Elhagyhatta a kórházat a Líbiában megsérült magyar fotós

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A követség segít neki összepakolni és eljutni a repülőtérre, hogy hazajöhessen.

Tripoli nagykövetségünk munkatársai meglátogatták a magyar fotóriportert, jól van, elhagyhatta a kórházat – jelentette be Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője a Facebookon.

Menczer azt is hozzátette, munkatársaik segítik abban, hogy eljusson a szállodába, majd az összepakolás után a reptérre. Líbiai kezelőorvosa szerint utazhat, de itthon szükség lehet további kezelésekre a teljes felépüléshez.

Szombaton sérült meg egy bombatámadásban Tripoli déli részén dr. Szabó Gergely ügyvéd, aki fotóriporterként is dolgozott. Az első hírek hétfő este még arról szóltak, hogy a férfit fegyveresek hurcolták el vasárnap este a líbiai főváros központjában levő szállodából. Ez a hír kacsának bizonyult, és a Lybia Observer nevű angol nyelvű oldal Twitter-oldalán ennek ellentmondó értesülés jelent meg, eszerint az RTL-nek dolgozó újságíró egy Khalifa Haftar tábornok erői által intézett dróntámadásban sebesült meg Dél-Tripoliban előző éjjel.

Se a Lybia Observer bejegyzéséből, se a líbiai külügyminiszter megjegyzéséből nem derült ki pontosan, hogy melyik RTL-nek dolgozott a fotós. A hvg.hu megkereste az RTL Magyarországot és közölték, hogy az. alkalmazottaik között nincs és korábban sem volt Szabó Gergely Hoang Viet nevű személy.

Mint beszámoltunk róla, a magyar külügy is ezzel egyező információt közölt, azt írták, a magyar férfi szombaton a tripoli frontvonalon bombatámadás következtében megsebesült, ezt követően Tripoli egyik frontvonalhoz közeli kórházában sikeres műtéten esett át.

A TEK is megszólalt kedden az esetről, ők azt közölték, hogy megtalálták és felvették a kapcsolatot a férfival. Megerősítették, hogy kórházban van, és az állapota fizikailag és mentálisan is megnyugtató.

Megszólalt a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda is, ahol a fotóriporter alkalmazott ügyvédként dolgozik. „Értesültünk a dr. Szabó Gergely munkatársunkat érintő hírekről. Folyamatosan együttműködünk a hatóságokkal, annak érdekében, hogy Gergely mihamarabb hazatérjen” – írták a hvg.hu érdeklődésére.

Hozzászólások