Megerősítették a német határok ellenőrzését

Megerősítették a német határok ellenőrzését

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Főleg a nemzetközi távolsági buszok és a Görögországból érkező repülőjáratok utasaira fordítanak nagyobb figyelmet.

A határőrizetért felelős szövetségi rendőrség elkezdte végrehajtani a tárcavezető, Horst Seehofer szeptember végén ismertetett döntését, miszerint újabb hat hónappal meghosszabbítják az Ausztriával közös határszakaszon folytatott állandó ellenőrzést, és az országhatár mentén mindenütt erősítik az úgynevezett mélységi ellenőrzést, közölte a belügyminisztérium szóvivője, Steve Alter.

A Der Spiegel hírmagazin jelentése szerint a szövetségi rendőrség potsdami központja október elején rendelte el a szigorítást. Főleg a svájci, a hollandiai és a csehországi határszakasznál fokozzák a határtól számított 30 méteres sávban folytatott mélységi ellenőrzést, és az eddiginél nagyobb figyelmet fordítanak a nemzetközi távolsági buszokra.

A nemzetközi repülőtereken a Görögországból érkező járatok utasait ellenőrzik alaposabban, mert a dél-európai országba menedékkérőként érkezett emberek közül sokan próbálnak hamis papírokkal, menetrend szerinti repülőjáratokon bejutni Németországba.

A szövetségi rendőrség az idén a január-augusztusi időszakban 26 490 illegális határátlépést regisztrált. Ez idő alatt 98 428 menedékjog iránti kérelmet nyújtottak be első alkalommal a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF), ami 11,9 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 111 685-höz képest.

Németország Ausztriával közös határszakaszán 2015 szeptemberében állították vissza ideiglenesen az ellenőrzést. Az intézkedést november 11-i hatállyal hosszabbították meg újabb hat hónappal.

Hozzászólások