szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy német üzemben legalább három embert mérgezett meg egy férfi. Az elkövetőt tavaly életfogytiglanra ítélték, az egyik áldozata most halt meg.

Évekkel a bűncselekmény elkövetése után meghalt egy német méregkeverő egyik áldozata, egy fiatal férfi, akinek a tízóraiját mérgezték meg egy észak-rajna-vesztfáliai üzemben.

A mérgezés következtében a 26 éves áldozat visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett, és évek óta éber kómában volt. A haláláról szóló sajtóértesülést a bielefeldi járásbíróság is megerősítette csütörtökön.

A fiatalember gyilkosát, az 58 éves Claus O.-t tavaly márciusban életfogytiglanra ítélték, de a per még nem zárult le.

Claus O.-t azzal vádolják, hogy évekkel ezelőtt Schloss Holte-Stukenbrockban egy üzemben legkevesebb három kollégáját mérgezte meg úgy, hogy titokban veszélyes nehézfémeket - ólom- és kadmiumvegyületeket - tartalmazó port szórt a szendvicsükre.

Két - egy most 28 és 68 éves - kollégája olyan vesekárosodást szenvedett, amely megnehezíti számukra a napi életvitelt. 

Most elhunyt áldozata annak idején tanulás mellett dolgozott kisegítőként az üzemben.

A szokatlan bűncselekmény napvilágra kerülése után, 2017-ben a hatóságok közölték, hogy megvizsgálnak az üzemben 2010 óta történt 21, gyanúsan korai halálesetet. A gyárban abban az időben szokatlanul sokan haltak meg szívinfarktusban és rákban.

A vádirat szerint a tettes örömét lelte abban, hogy látta kollégái leépülését a mérgezés következtében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!