Spanyolország: több mint 800-an haltak meg egy nap alatt a koronavírus miatt

Spanyolország: több mint 800-an haltak meg egy nap alatt a koronavírus miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az országban több mint 78 ezer fertőzött van, viszont a jelek szerint a járvány terjedése lassul. Ennek ellenére újabb szigorítás jön az országban: két hétre leállnak a nem létfontosságú vállalatok.

838 ember halt meg koronavírus-fertőzés miatt Spanyolországban szombaton - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium. Ezzel az elhunytak száma 6528-ra emelkedett. Az országban több mint 78 ezer embernél mutatták ki a vírust, azonban most úgy tűnik, a járvány terjedése lassul. Járványügyi szakemberek szerint az országban az egyik legnagyobb baj, hogy több kórház intenzív osztálya a teljesítőképessége határán van.

Spanyolországban két hete szükségállapot van érvényben, amely alapján az oktatási intézmények zárva tartanak és csak meghatározott esetekben, például munkába járás vagy bevásárlás miatt lehet elhagyni a lakhelyet. A spanyol kormány vasárnapi rendkívüli ülésén további szigorításról dönt, hétfőtől két hétre leállnak a nem létfontosságú ágazatok.

Pedro Sánchez miniszterelnök szombati bejelentésében hangsúlyozta: az intézkedés célja, hogy még tovább csökkentsék az emberek közötti érintkezést, és még többen otthon tudjanak maradni.

A létfontosságú ágazatok közé tartozik például az egészségügy, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az áruszállítás, az áram-, gáz-, vízellátás, a gyógyszeripar, a telekommunikáció és a média is.

Hozzászólások