szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már a Brit Királyi Akadémia is sürgeti a maszkok viselését.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal kedden közzétett adatai azt mutatják, hogy június 26-ig Angliában és Walesben 50 229-en haltak meg a betegségben, Skóciában és Észak-Írországban pedig kicsivel több mint ötezren, így Nagy-Britanniában eddig összesen 55 398 emberéletet követelt a vírus, de ebben nincsenek benne a június 26. óta elhunytak - írja az Independent.

Eközben a Brit Királyi Akadémia elnöke kijelentette, hogy a maszk nyilvános viselésének megtagadását társadalmilag elfogadhatatlannak kell tekinteni, ugyanúgy, mint az ittas vezetést vagy a biztonsági öv viselése. Tom Hanks színész egyébként az AP hírügynökségnek szintén ezt az analógiát említette meg a maszkivelés kapcsán.

Venki Ramakrishnan elmondta, hogy a briteknek maszkot kell viselniük minden beltéri nyilvános helyiségben, nem pedig csak a tömegközlekedési eszközökön.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrségnél lehet majd bepanaszolni az iskolaőröket

A rendőrségnél lehet majd bepanaszolni az iskolaőröket

Az USA legfontosabb alelnöke, majd első elnöknője lehet Kamala Harris

Az USA legfontosabb alelnöke, majd első elnöknője lehet Kamala Harris

Megfertőződött négy vízilabdázó a Fradiban

Megfertőződött négy vízilabdázó a Fradiban