Egy nap alatt 16 ezer új fertőzöttet találtak Olaszországban

Egy nap alatt 16 ezer új fertőzöttet találtak Olaszországban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meghaladta a tavaszi értékeket Olaszországban a koronavírussal újonnan megfertőzöttek száma. Ehhez 17 ezer tesztet végeztek.

Minden korábbinál magasabb számban regisztráltak új koronavírus-fertőzötteket Olaszországban csütörtökre virradóra: 16 079 emberről bizonyosodott be, hogy hordozza a vírust. Ez magasabb minden tavaszi hasonló értéknél, és közel ezerrel több, mint a szerdán bejelentett 15 199 új eset.

Egy nap alatt most 170 392 tesztet végeztek (7456-tal kevesebbet az előző napinál).

A halálos áldozatok napi száma ugyanakkor jelentősen alatta marad a tavasszal regisztráltaknak: csütörtökön 136, szerdán 127 volt, miközben tavasszal volt, hogy több mint 900 ember hunyt el egy nap alatt a vírus okozta betegségben.

Az olasz egészségügyi minisztérium szerint eddig összesen 36 968 áldozata van a járványnak, és összesen 465 726-an kapták el a vírust.

Olaszországban is az elmúlt hetekben szaporodtak meg az új fertőzések, de a tavaszi első hullámhoz képest sokkal inkább szétterjedt az országban a járvány, igaz, most is Lombardiát érinti a legsúlyosabban, ahol az új esetek negyedét – 4125 fertőzést – regisztráltak – jelentette a The Guardian.

Hozzászólások