A nizzai merénylet újabb gyanúsítottjait vették őrizetbe

A nizzai merénylet újabb gyanúsítottjait vették őrizetbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elkövetőn kívül még három embert vettek őrizetbe, akiknek közük lehet a nizzai Notre-Dame-bazilikában két napja elkövetett, három halálos áldozatot követelő merénylethez.

Még a késeléses merénylet napján, csütörtökön őrizetbe vettek egy 46 éves férfit, aki videofelvételek szerint előző este az elkövetővel beszélt. Pénteken két másik embert, egy 33 éves és egy 35 éves férfit is őrizetbe vettek, akik szintén közvetlen kapcsolatban álltak a merénylővel és egymással is.

Az elkövetőt, a 21 éves tunéziai Brahím Iszávit egyelőre nem tudják kihallgatni: válságos állapotban kórházban ápolják, miután a tett helyszínén a rendőrség éles lövésekkel ártalmatlanította. Az arab férfi a nizzai katolikus templomban Allah akbar felkiáltással három embernek elvágta a torkát. A francia hatóságok iszlamista terrortámadásnak minősítették a bűntényt.


A tunéziai merénylő illegálisan tartózkodott az Európai Unió területén, miután előzőleg Olaszországban kiutasító határozat született az ügyében.    A nizzai késelés előtt alig két héttel történt, hogy egy párizsi külvárosban egy csecsen iszlamista késsel megölt és lefejezett egy tanárt, aki a tanórán bemutatta a diákoknak a Mohamed prófétáról készült karikatúrákat.