szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jake Angeli korábban kispályás énekesként, szinkronszínészként kereste a kenyerét. Aztán csatlakozott a legdurvább összeesküvés-elméletek hívőihez.

A Capitolium elleni példátlan támadás egyik meghatározó alakja volt egy furcsa kinézetű tüntető, aki festett arccal, félmeztelenül, amerikai zászlót lóbálva jelent meg a helyszínen. A férfi egy különös sapkát is viselt, és főként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy hangosbemondóba ordítozott.

©

A Mashable összesítése szerint ő Jake Angeli, az amerikai sajtóban csak Q Sámánként, vagy QAnon Sámánként ismert Trump-hívő. Angeli korábban több olyan tüntetésen is felbukkant, melyeket azért szerveztek, hogy Donald Trump leköszönő elnököt támogassák. A férfi korábban szinkronszínészként dolgozott, illetve énekes volt.

Angeli maga is tagja a szélsőséges QAnon mozgalomnak, amely a legdurvább összeesküvés-elméleteket terjeszti szerte a világon. A QAnon-teória alapja, hogy a demokraták egy pedofil hálózatot tartanak fenn, illetve gyerekeket rabolnak. Az oltás- és letelepedésellenes csoport tagjai Donald Trump republikánus elnökben látják a megmentőt. Egyik aktuálisabb jelmondatuk, hogy az amerikai népet megvezetik, a választást pedig elcsalták.

©

A szakértők úgy tartják, hogy a QAnon mozgalmat a koronavírus-járvány is erősítette, illetve főként ez a csoport tehet róla, hogy egyre több a biztonságos vakcinákban kétkedő. A mozgalom igéi rendre felbukkannak a közösségi oldalakon, igaz, nem sokáig, a szolgáltatók ugyanis folyamatosan törlik azokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai