szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz ellenzéki aktivista viccelődve vette tudomásul a hírt, ami szerinte csak az ő zsenialitását bizonyítja.

Instagramon közölte Alekszej Navalnij viccelődve, hogy három új ügyben is vizsgálat indul ellene. Az orosz ellenzéki aktivista bejegyzésében azt írta, a nyomozók teázás közben árulták el neki a hírt – írja a Barrons.

“Növekszik a befolyásos bűnszervezetem. Egy zseni vagyok, az alvilág bábjátékosa” – írta Navalnij, hozzátéve, hogy tudomása szerint húsz nyomozót vontak be a vizsgálatokba ellene.

Egy magas rangú nyomozóra hivatkozva elmondta, a vád szerint ellopta a korrupcióellenes alapítványának szánt adományokat, megsértett egy bírót, és arra is ösztönzi az oroszokat, hogy ne teljesítsék állampolgári kötelességeiket, bár állítása szerint bizonyítékot egyikhez sem soroltak fel. Navalnij ezt is annyival kommentálta, hogy a zsenialitását bizonyítja a tény, hogy a börtönből is tudta növelni bűnszervezetét.

Alekszej Navalnijt tavaly augusztusban minden jel szerint megmérgezték, vélhetően az orosz titkosszolgálat, az FSZB emberei, ami után Berlinben kezelték. Januárban tért vissza Oroszországba, ahol egyből őrizetbe vették februárban, és három és fél év börtönre ítélték. Március közepe óta van a prokovi börtönben, ahol már egy éhségsztrájkot is tartott. Azóta már bíróságon is volt egy másik ügyben.

Putyin Oroszországa: mérgező bogyók és megalázó bosszúk

Napról napra romlik a Nyugat és Oroszország viszonya: az EU és az USA újabb szankciókat léptet életbe Moszkva ellen, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pedig felvetette annak a lehetőségét is, hogy országa megszakítja az unióhoz fűződő kapcsolatait. Úgy tűnik, egyre közelebb kerül a világ egy többször ismételgetett fenyegetés beváltásához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Oroszország kivégezte Navalnij mozgalmát

Az illetékes orosz hatóság terroristakapcsolatokkal rendelkező szervezetté minősítette a legismertebb orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij által alapított Korrupcióellenes alapítványtFBK), így az kénytelen azonnal befejezni működését. Navalnij a börtönben, az FBK betiltva – úgy tűnik vége az orosz ellenzéki mozgalmak legújabb fejezetének.