szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elsődleges vizsgálatok alapján valószínűleg természetes toxin okozta az állatok halálát.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Egyenesen természeti katasztrófának nevezték a tudósok, hogy néhány hónap alatt több száz elefánt pusztult el rejtélyes körülmények között Botswanában. Bár a vadászatot és a lépfenét hamar kizárták, a kormány csak viszonylag hosszú idő után rendelt el vizsgálatokat és jó darabig azt sem tudták biztosan állítani, hogy az elefántok tömeges pusztulása nem okoz-e veszélyt az emberekre.

Megérkeztek azonban az első vizsgálatok eredményei: vélhetően természetes toxinok okozták az állatok halálát – számolt be az okról a Science Alert. Cyril Taolo, a helyi élővilágért és parkokért felelős hivatal vezetője nyilatkozta, hogy a pangó vizekben lévő baktériumok képesek mérget termelni. Bár még nem 100 százalékosan biztosak az eredményben, nagy valószínűséggel a ezek a természetes toxinok a felelősek.

A dél-afrikai ország ad otthont a legnagyobb elefántpopulációnak: körülbelül 130 ezer példány él ott – és vélhetően több mint 350 egyed pusztult el március óta.

hvg.hu Zhvg

Tömegesen pusztulnak el elefántok Botswanában

Több száz elpusztult elefánt tetemére bukkantak az afrikai országban: az ok ismeretlen, a kormány pedig egyelőre semmilyen vizsgálatot nem rendelt el. Így viszont azt sem zárják ki, hogy az eset nem jelent veszélyt a közelben élőkre – különösen az állatról emberre terjedő koronavírus-járvány tükrében.

Magyarországon is korlátozza az online vásárlásokat a Tesco a járvány miatt

Magyarországon is korlátozza az online vásárlásokat a Tesco a járvány miatt

Kiütötték otthon a Manchester City-t

Kiütötték otthon a Manchester City-t

Több koronavírusos összeesküvés-elméletnek dől be, aki a közösségi médiából tájékozódik

Több koronavírusos összeesküvés-elméletnek dől be, aki a közösségi médiából tájékozódik