Jobline.hu

5 tipp, hogyan takarékoskodj az energiáiddal munkahelyi krízis esetén

Egy projektben bekövetkezett kudarcok, a szoros határidők, de akár a vakációk és ünnepek is magas megterhelést jelenthetnek. A fókusz fenntartása és az energiagazdálkodás ilyenkor kritikus fontosságúvá válik, mivel a feladatok teljes megterhelést jelentenek. Vajon mit tehetünk egy-egy munkakrízis esetén azért, hogy hatékonyabban gazdálkodjunk energiánkkal?

Jobline.hu

Álláskeresés: A kíváncsiságunk a legfontosabb szempont a kiválasztóknak?

Az álláshirdetésekben felsorolt elvárások, a munkaköri leírásban foglalt tevékenységi köröknek való megfelelésen túl álláskeresőként arra is figyelnünk kell, hogy a munka iránti valódi érdeklődésünket, szenvedélyünket is megmutassuk a kiválasztóknak. Tegyük ezt az első helyre, hiszen csak ebből ismerhetnek meg minket igazán.

HVG Állásbörze BrandChannel

Kudarcélmény? Ideje túllépni!

Ha voltak félresikerült próbálkozásai a karrierjében (vagy élete más területén), akkor ez a cikk Önnek szól! Hogyan lépjen tovább lehető legtöbbet kihozva a peches helyzetekből? Mire érdemes fókuszálnia a kudarc okozta csalódások feldolgozásához? Azonnal bevethető tippekért olvasson tovább!

HVG Állásbörze Jobline

Ha semmin nem változtat, semmi nem változik

Mindannyian hajlamosak vagyunk belekényelmesedni egy olyan életbe, amit nem igazán kívántunk magunknak. Mégis, a szürke hétköznapok viszonylagos egyszerűsége, és a bizonytalantól való félelem megakadályoz minket abban, hogy bármilyen változtatásra vállalkozzunk, különösen, ha munkahelyváltásról van szó. „Inkább a biztos” – ez a legnépszerűbb mentségek egyike. De valóban megéri ilyen, és ehhez hasonló kifogásokkal takarózni?

Jobline.hu

Először a munka, utána a pihenés? Egy új kutatás szerint ez nem feltétlenül jó sorrend

Feltetted-e már magadnak a kérdés, milyen gyakran halasztasz el egy kikapcsolódást, feltöltődést nyújtó tevékenységet vagy egy utazást a munka rovására?Ha a válaszod igen, nem vagy vele egyedül: legtöbbünk a kikapcsolódást csak a feladataink elvégzése után engedjük meg magunknak, pedig a kutatások azt mutatják, valójában mindegy a sorrend

Jobline.hu

7 jel, hogy a főnökünk nem tisztel minket

Vajon a szemlélődő, a parancsoló, az együtt érző vagy a feltöltő interakció-típusba tartozol? Ha nem tudod, hogyan lépj kapcsolatba a főnököddel úgy, ahogy ő szeretné, akkor nem fogod azt a tiszteletet megkapni, amire szükséged van.

Jobline.hu

A jelöltbarát munkahelyeké a jövő

Vajon el tudjuk-e képzelni azt, hogy az állásinterjúink ettől kezdve olyan hangulatban zajlanak, mintha csak a kedvenc szolgáltatónk ajánlatát hallgatnánk? Vajon el tudjuk-e képzelni, hogy a HR-es úgy bánik velünk, mint ha kiemelt ügyfelei volnánk? Elképzelhető, hogy azután is kapunk egy-két jó szót, hogy nem a miénk lett a pozíció?

Jobline.hu

5 tipp a sikeres önmegvalósításhoz

Aki életében már legalább egyszer hozott nehéz döntést, az tudja, hogy milyen sok mindent kell mérlegelni a választás során. Előfordul, hogy tévedünk, ahogy az is, hogy a változás új, sokkal jobb lehetőségekkel kecsegtető utakat nyit meg. A tudatosság és a tájékozottság segíthet, hogy a helyes irányba induljunk el. Mutatjuk, hogyan találhatja meg a saját úját!

1 2 3 4 5 6

Az oldalon elhelyezett tartalom a Jobline.hu közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.