Tetszett a cikk?

Soha rosszabb hónapot, mint amilyen a január volt: Porsche 911, Jeep Grand Cherokee, Volvo XC70, Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde - hogy csak egy pár álomautót említsek.

Audi Q3

©

Kupészerű formája ellenére az Audi Q3 egyértelműen a Q-család tagja: robusztus, agresszív és nagyon feltűnő. Megbámulják, a tekintetekben a csodálat és az értetlenség vegyesen megjelenik. Az emberek hozzászoktak az Audihoz, de a megszokottól eltérő formát, látványt kicsit nehezen fogadják be. Sokan a tesztautó színétől is sokkot kaptak, én sem emiatt szerettem meg a Q3-ast. Riasztó fényezése azt jelzi, hogy veszélyes méregzsák, dögös kis bestia, amellyel nem illik packázni.

Porsche 911

©

Harci dobok ütik mögöttem a tam-tamot. Dübörög a világegyetem. Halálraítéltek nyugalmával szorítom a kormányt, gépiesen követem az utasításokat. A gép kilő, énem szétesik, hexán molekulákkal egyesül, elégek. Porsche-tudatú hívőként születek újjá, kasztrált félistenként keresem ezentúl az autózás egyszer már megtapasztalt örök igazságát.

Mazda 3

©

A Mazda cselesen újította meg legnépszerűbb autóját. Végrehajtotta a kötelező, láthatatlan faceliftet, amivel fenntartja az érdeklődést a hármas iránt, ám nem hozza kellemetlen helyzetbe azokat, akik az elmúlt években a korábbi arccal vitték haza kedvencüket. Az újdonság varázsa elillan, a forma és a tartalom lényegében változatlan. A Mazda 3-ast nem lehet elrontani - gondoltuk, amíg ki nem próbáltuk az 1,6-os dízelmotorral.

VW Transporter

©

1300 vidám kilométert töltöttem a Volkswagen Transporter kombi volánjánál, vezettem padlógázzal autópályán, kínlódtam 1600 méter magasan 30 centis hóban és árokszélre húzódva vártam az autómentőt az 51-esen.

Lancia Delta

©

Finom, puha, szép varrású üléseivel vett le a lábamról a Lancia Delta, egy autónál pedig nem ez a legfontosabb. A szépség viszonylagos, a báj mulandó, örök értékeiről nem győzött meg - egy marad a sok között. Az üléseit azonban elfogadnám. Turbós motorja szépen morog, megfontoltan gyorsul, de megkéri az árát, a benzines Delta drága és sokat fogyaszt.

Volvo XC70

©

Ha egy picit elrugaszkodunk a magyar valóságtól és bevesszük, amit a kormány propaganda gépezete belénk sulykol nemzeti hírcsatornáin, akkor mi tényleg jól élünk. Jobban, mint négy éve, sőt a lehető legjobban. Ahogy a Volvo XC70 is jobb, mint négy éve. Pedig alig változott.

Alfa Romeo Giulietta QV

©

A zöld hullám ellenére vannak még izmos autók, még akkor is, ha a társadalom túlszabályozott öncenzúrája rossz fénybe veti őket és rajongóikat. De álljunk ki bátran a jogainkért, lobbantsuk lángra akár a Parlament őrbódéit is, ha a legvégsőbb, legelemibb jogunkat korlátoznák: a száguldás és a lóerők szeretetét. Vagyis, ha elvennénk tőlünk Juliskát, a négylevelűt.

Jeep Grand Cherokee

©
Álmodni sem tudnék férfiasabb autót a Jeep Grand Cherokee-nél. Brutális az arca, megrázóak a méretei, kormánya egy hajó dísze is lehetne, csúcsfelszereltsége pazar. Combos ára ellenére bátran ajánlom nehéz terepre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biró Csongor Autó

December tesztautói: 69 lóerőtől 333-ig

Decemberben autós rovatunk leggyakoribb vendégei olaszok voltak, köztük két amerikás olasz, de megtapasztaltuk, milyen a 333 lóerős Audi S4, valamint, hogy mit tud a hazai cégek kedvence, a Ford Focus.

Biró Csongor Autó

November tesztautói: izom, luxus és sok sár - nagy fotókkal

Novemberben autós rovatunk kedvenc vendégei terepjárók voltak, de pár BMW-t is elfüstöltünk, sőt még kisautót is vezettünk. Hazai tájakon autóztunk, de néhány nemzetközi teszten is részt vettünk, ráadásul az egyik kocsival egy folyóban is megmártóztunk.

Autó

Október tesztautói: féktelen lóerők és nesztelen suhanás - nagy fotókkal

Termékeny októbert zárt autós rovatunk: vezettünk 525 lóerős Audit, 328 pacis roadstert, 306 lovas BMW-t, de több elektromos autót is kipróbáltunk, sőt még teherautóktól sem riadtunk vissza. A külföldi menetpróbák mellett hazai tájakon is autóztunk, terepjárókat is teszteltünk. Íme, az októberi tesztjeink.

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Orbán: 3 millió beoltott

Orbán: 3 millió beoltott

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t