Királyként trónolhat minden baba a Volvo új gyerekülés-prototípusában

Királyként trónolhat minden baba a Volvo új gyerekülés-prototípusában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A svédek az anyósülés helyére terveztek egy forgatható és dönthető gyerekülést, melyben hosszú utakon is kényelmesen és biztonságosan utazhat egy gyermek 3-4 éves koráig.

Érdekes prototípussal rukkoltak elő a volvósok a napokban, ezúttal viszont nem egy új modellről, vagy valamilyen biztonsági asszisztensről van szó, hanem egy gyerekülésről. Pontosabban fogalmazva egy gyerekülés-koncepcióról, amely egy forgatható és változtatható dőlésszögű gyerekülést kínál az anyósülés helyén.

A menetiránnyal ellentétes pozíciónak és az első ülés hiányának köszönhetően a baba menet közben szemben ül a szülővel, fenntartva a szemkontaktust, így hosszú utakon is garantált számára a kényelem, biztonság és nyugalom.

©

Tisha Johnson belsőtér-főtervező szerint egyre fontosabbak lesznek az elkövetkezendő években az alternatív üléselrendezések, ahogyan az autóipar halad az önvezető autók felé. A most bemutatott prototípus egyébként számos praktikus tárolórekeszt is rejt, ahol minden fontos kellék elfér, beleértve a pelenkát, takarót és a játékokat.

©