Szörny született: valaki csúnyán összekeverhette a tervrajzokat a Toyotánál

Szörny született: valaki csúnyán összekeverhette a tervrajzokat a Toyotánál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint viszont ezt egyáltalán nem bánta meg a japán gyár.

Már javában zajlik a Las Vegas-i Sema tuningkiállítás, ahová minden gyártó igyekezett valami vad koncepciót összepakolni. A villantási versenyben a Toyota sem akart lemaradni, és egy olyan pickupot pakolt össze, amitől tátva marad az ember szája.

©

A Car And Driver beszámolója szerint a Tundrasine névre keresztelt jármű egy behemót szörnyeteg lett: az autó 8 méter hosszú, a tengelytávolsága pedig 610 centiméter, ami azt is jelenti, hogy a két tengely közé simán beférne egy Bentley Mulsanne. Ahhoz, hogy ezt a rengeteg helyet megtöltsék, négy plusz ajtót adtak az pickuphoz, így ezzel már egy nyolcajtós járműről beszélhetünk. Szép.

©

Az autó után súlyadót sem lenne túl kellemes fizetni, legalábbis ahol tömeg után adóznak, a Tundrasine ugyanis közel 4 tonnát nyom. A Toyota azonban állítja, a Tundra alapjaira épülő jármű hasonlóan könnyen mozog majd, mint maga a Tundra. Mindezt egy 381 lóerős, 5,7 literes V8-as motorral érik el.

©
©
©
©
©
©

A SEMA tuningkiállítás kedden kezdődött, de már jó előre lerántották a leplet az eseményre érkező autókról. Többek között készült egy kicsit szentségtörő, de gyönyörű Chevy, a Hennessey módosított Venom GT-je pedig plusz 200 lóerőt kapott a meglévő 1200 mellé. Hogy milyen tuningautók készültek még a SEMA-ra, arról itt olvashat bővebben.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.