Befutott az első páncélozott Tesla is

Befutott az első páncélozott Tesla is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Villámgyors, környezetbarát és már golyóálló is. Az amerikai Armormax megcsinálta az első Tesla Model S-t, amely akár egy komolyabb gépkarbély-sorozatot is kiáll.

A páncélozás többletsúlya nem is annyira jelentős, 250 kilogramm, amellyel a bivalyerős Tesla Model S P100D továbbra is tartani tudja 3 másodperc alatti, nulláról 100 km/órára ugrását. A páncél anyaga a leírás szerint 80 százalékban szintetikus laminált szövet, amivel jelentős súlyt spóroltak a hagyományos páncélzatokhoz képest.

©
©
©

Nyilván a puskagolyóknál a Tesla sem gyorsabb, de nem is kell, mert ballisztikus védelmet kaptak az üvegek is és minden más, gyengébb anyagból készült elem. Az abroncsai defekttűrőek, és bár nem részletezik, de maga az akkumulátoregység is golyóálló lett, vélhetően a padlólemez cseréjének köszönhetően.

NATO-szabvány szerinti akár B6-os, katonai lőfegyver elleni ballisztikai védelmet is kínálnak, ami például azzal jár, hogy az oldalablakokat mostantól nem lehet leengedni, mert 5 centiméter vastagok a ragasztott üvegek. Az átalakítás ára elég húzós, átszámítva közel 20 millió forint.