A brunei szultán mindenben az egyedit szerette: mint ez a 6 méteres Range Rover limuzin

A brunei szultán mindenben az egyedit szerette: mint ez a 6 méteres Range Rover limuzin

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Igaz a szultánnak még saját Boeing 747-es Jumbo jetje is volt. Meg pár ezer autója.

A Silverstone Auctions fogja elárverezni hamarosan azt a Range Rover limuzint, amely a brunei szultán tulajdonában volt.

A szultán talán a világ egyik legnagyobb autógyűjtője, amikor 2006-ban közzétettek egy listát, hány autója van mindenki megdöbbent a darabszámon. Összesen 2789 autója volt az uralkodónak, köztük kilenc darab McLaren F1 szupersport-autó, illetve Bugatti EB110-ből is volt neki négy darab. Nem mellesleg csak Ferrariból 367 darabot gyűjtött össze.

Természetesen egészen egyedi autói is voltak, mint ez a Range Rover LSE Limousine, amelyet kilenc hónap alatt gyártottak le neki egyedi rendelése alapján. A tulajdonos valójában a szultán egyik öccse Jefri herceg volt.

©
©
©
©

A kocsit a Rolls-Royce Mason Black színére fényezték és belseje bikavér vörös lett. A járművet 1994-ben gyártották és anno az ára 135 ezer font volt és az eredeti modellt 40 collal, vagyis 1 méterrel hosszabbították meg, míg a tetőmagasságát is megemelték 20 centiméterrel.

©
©
©
©

A kocsi 2000-ben már híres lett, mert ezen a járművön szállították Mike Tysont egy címmeccsre, Glasgow-ba, Lou Savarares ellen. A kocsi ezt követően került át a jelenlegi tulajdonosához egy dániai gyűjtőhöz.

A kocsiért az előzetes becslések szerint 18-24 ezer font közti összeget remélnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.