Több milliárdos autókat állítottak ki egy vasútállomáson

Több milliárdos autókat állítottak ki egy vasútállomáson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Erre még nem nagyon volt példa. De az olasz, szuperritka autókat gyártó Pagani úgy gondolta, a New York-i Grand Central vasútállomás megfelelő helyszín erre.

A New York-i Grand Central Terminal az egyik legforgalmasabb vasútállomás a világon. Naponta 750 ezer ember fordul meg itt, vagyis elég jó helyszín arra, ha valamit meg akarnak mutatni a világnak.

A rendkívül ritka autókat készítő olasz Pagani úgy döntött, itt ünnepli 20. születésnapját és a pályaudvarra vittek hat autót.

Horatio Pagani első modellje 1999-ben jelent meg és a Pagani azonnal elfoglalta exkluzív helyét a szupersportautók között. A kocsikból évente átlagosan 40 darabot készítenek és nagyjából 2-3 millió dollárért adják el őket.

A kiállított kocsik közt ott van a legelső Pagani Zonda is, a 001-es, amelyet az alkalomra kicsit fel is újítottak.

A kínálat legújabb tagja egyébként jelenleg a Pagani Huayra Roadster BC, amelyben egy V12-es motor dolgozik és 791 lóerős. Természetesen ez is jelen van a kiállításon, akárcsak a Zonda HP Barchetta, amelyet Pagani magának tervezett és a kobalt színű kocsi az 50-es évek versenyautóinak hangulatát idézi. Ennek a modellnek végképp nincs ára, de az egész sorozat értékét 27 millió dollárra teszik, ami több mint 8 milliárd forint.

A kiállítást a Vanderbilt Hallban lehet megnézni november 8-ig.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások