szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 5,8 méter hosszú, két méter széles monstrum a méreteiben is szokatlan, nem csak a formájában.

Pár hete leplezte le Elon Musk az eddig talán legőrültebb közúti járművét, a Cybertruckot, amelyet a Szárnyas fejvadász című film hangulata ihletett.

A típusból létezik üzemképes, és úgy tűnik, a közúti forgalomban is használható változat, a milliárdos legalábbis egy ilyennel vitte a minap vacsorázni barátnőjét. Amikor távoztak, Musk elcsapott egy közúti jelzést, vélhetően azért, mert még nem szokta meg teljesen a monstrum méreteit.

Azt biztos, hogy a Cybertrucktot szokni kell. Nincsenek ugyanis például visszapillantó tükrei, vagy ablaktörlői, a fura formája miatt pedig sokkal nagyobb holtterek lehetnek körülötte, mint egy hagyományos autó körül.

A Cybertrucknak három variánsa lesz. A leggyengébb egy motorral és hátsókerék-hajtással. A vontatási kapacitása 3,4 tonna, és 400 kilométert képes megtenni, 100 km/h-ra pedig 6,5 másodperc alatt gyorsul. A második variáns kétmotoros és összkerekes lesz, 480 kilométeres hatótávval. A csúcs pedig a hárommotoros, ami akár 6,3 tonnát is vontathat, és 804 kilométert megy. (Persze ez az adat nyilván nem a vontatás esetén értendő.) Ennek a kocsinak a dinamikája elképesztő, 2,9 másodperc alatt van 100-on.

Az alapmodell árát 39,9 ezer dollárban határozta meg a Tesla, 10 ezerrel lesz drágább a második változat, a legerősebbért pedig 69,9 ezer dollárt, vagyis nagyjából 22 millió forintot kérnek majd. Az első kiszállítások 2021-ben lehetnek esedékesek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csalók hirdettek nyereményjátékot az Aldi nevében

Csalók hirdettek nyereményjátékot az Aldi nevében

Cser-Palkovics: Nem a kormány vonja el a forrásokat

Cser-Palkovics: Nem a kormány vonja el a forrásokat

OGYÉI-főigazgató: Itt nincs politika, szakmai munka folyik

OGYÉI-főigazgató: Itt nincs politika, szakmai munka folyik