szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egymilliárd forintból építették meg és már át is adták a Liszt Ferenc Repülőtér 2. termináljához vezető körforgalmat.

Hétfőn elkészült, és már át is adták a forgalomnak a 4-es főúton épült, a Liszt Ferenc Repülőtér 2. terminálja felé vezető körforgalmat – írja közleményében a Budapest Airport.

A közlemény szerint a kétsávos turbókörforgalomnak köszönhetően biztonságosabbá és gyorsabbá válik a repülőtér közúti megközelítése. A Budapest Airport szerint a körforgalmat úgy alakították ki, hogy a 2. Terminál jövőben növekvő utasforgalmát, illetve a Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat egyaránt hatékonyan kiszolgálja.

A körforgalom építése 1 milliárd forintba került, amelynek 85%-át utólagos támogatással téríti meg az Európai Unió, "földi oldali repülőtérfejlesztési projekt támogatáscsomagjának" részeként. Az elmúlt időszakban elkészült így egy új transzformátorállomás, felújították a repülőtéri tűzivíz gépházat, felújították és kibővítették a C portától bevezető vasúti ágat, megépült a vasúti átrakó és bővítették a repülőtéri kerozinlefejtő állomást is, továbbá lecserélték a repülőtér területét határoló kerítést a 4-es főút mellett.

A közlemény szerint a fejlesztések folytatódnak, a közeljövőben uniós támogatással a Budapest Airport új főportát épít, valamint felújítja és bővíti az ahhoz kapcsolódó szervizutat, amely így csatlakozni fog a vecsési kettős körforgalomhoz is. A repülőtér területén belül az új főportát szintén szervizút köti majd össze a C portával. Kerékpárutat is terveznek: a vecsési kettős körforgalomtól a Holiday parkolóig és az új főportáig.

A teljes földi oldali repülőtér fejlesztési csomag 6,2 milliárd forintból (17 460 000 euróból) valósul meg, amelyből 85%-ot (14 841 000 eurót) az Európai Unió finanszíroz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jó hírek Szerbiából: folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma

Jó hírek Szerbiából: folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma

Kilenc újabb magyar lett koronavírusos

Kilenc újabb magyar lett koronavírusos

Foreign Policy – Az EU eladta a lelkét Orbánnak

Foreign Policy – Az EU eladta a lelkét Orbánnak