szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi más lehetne az elsők közt, ami 99 százalékban újrahasznosított anyagokból készült, mint egy Tesla?

Nemcsak a valódi autók gyártói tesznek egyre komolyabb lépéseket a fenntarthatóság felé, a játékgyártó Mattel is elindította ilyen irányú kezdeményezését. Stílusosan a Matchbox autóin kezdi a zöldítést. Májustól a cég közlése szerint megújítják a portfoliójukat és ezek az autók már bioalapú műanyagokból készülnek majd, valamint 100 százalékban újrahasznosított összetevőkből. A cél pedig 2030-ra elérni teljes egészében karbonsemleges gyártást.

Érdekesség, hogy a legújabb, és már 99 százalékban zöld Matcbox egy Tesla Roadster, amely a való életben jó esetben egy év múlva érkezik csak. Mint a képeken látszik, a csomagolás is komposztálható papírból van, maga a jármű pedig 62 százalékban újrafelhasznált cinkből, 37 százaléka műanyagból, és alig egy százaléka rozsdamentes acélból, ami a tengelyeket jelenti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!