Itt az első elektromos Cadillac, a mellbevágó külsejű Lyriq divatterepjáró

Itt az első elektromos Cadillac, a mellbevágó külsejű Lyriq divatterepjáró

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai gyártó 2,5 tonnánál nehezebb luxus SUV-ja hatalmas akkumulátort kapott, ami közel 500 kilométeres hatótávot biztosít.

A General Motors luxusmárkája, a Cadillac tavaly leplezte le első elektromos modellje, a Lyric futurisztikus külsejű koncepció modelljét. És az amerikai gyártó vette a bátorságot, hogy a végleges változatot most minimális változtatásokkal küldje sorozatgyártásba.

©
©

A Cadillac Lyric a gyártó új moduláris villanyautó platformjára épül. A 100 kWh kapacitású akkumulátor mintegy 480 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé a szigorú amerikai EPA-szabvány szerint, és 190 kW-os DC-töltővel villámgyorsan feltölthető: 10 perc alatt akár 120 kilométeres hatótávolság is nyerhető. AC-fronton 19,2 kW jelenti a plafont.

©

A 340 lóerős teljesítményű, illetve 440 Nm nyomatékú villanymotor a hátsó kerekeket hajtja, de a későbbiekben egy összkerékhajtású Performance változat is érkezni fog.

©

Az 5 méter hosszú, 1,97 méter széles, illetve 1,62 méter magas SUV tengelytávja 3,09 méter. A 2545 kilogrammos szabadidő-autó csomagtartója 793–1723 literes.

©

A műszerfalat egy 33 colos ívelt OLED kijelző uralja, a high-end kategóriás 19 hangszórós hi-fi-t az AKG szállítja, ezenkívül pedig az aktív zajcsökkentő rendszer mellett sem mehetünk el szó nélkül.

©

A 20–22 colos kerekekkel szerelt Cadillac Lyric amerikai alapára 59 990 dollár (18 millió forint), az első példányokat 2022-ben vehetik majd át a megrendelők.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.