Nagy Iván Zsolt
Nagy Iván Zsolt

Másfél évtizedes történelme legnagyobb átalakításán esett át a hvg.hu.

Amikor több mint fél éve belevágtunk a hvg.hu megújításába, arra kerestük a választ, milyen hírportálra vágynak olvasóink. Naponta több százezren vannak ugyanis, akiknek mi vagyunk az egyik elsődleges tájékozódási forrás, nálunk, velünk (is) követik a politika, a gazdaság, a kultúra, a tudomány jelentős fejleményeit. És a mai állás szerint csak a Facebook-rajongóink száma meghaladja a 419 ezret.

Az olvasókat megkérdezve jutottunk arra, hogy továbbra is független, a hazai és a nemzetközi politikai, gazdasági eseményekről beszámoló oldalunkat fokozottan spékeljük meg kultúrával, illetve az életmódot érintő írásokkal. Utóbbit jelzi, hogy mostantól külön rovatot szentelünk mindkettőnek.

Döntöttünk arról is, hogy könnyebben áttekinthető, több képpel, illetve videóval illusztrált, véleményesebb portált szeretnénk, amely nemcsak közli a híreket, hanem segít eligazodni is a napi információhalmazban, állást foglal arról, mi fontos és mi kevésbé a 24 órás hírfolyamban.

Ezen alapelveket követve jutottunk ahhoz az oldalhoz, amit most élesítünk. Nem vitás, ez talán a legnagyobb átalakulás a hvg.hu több mint másfél évtizedes történelmében: megnőttek a képek, megváltozott a betűtípus, a hírek nem „ömlesztve”, hanem szintekre, tematikus dobozokra tagolódnak, az újságírók megmutathatják arcukat, és egyben azonnal elérhetőkké is válnak olvasói reakciók, ötletek fogadására. Hirdetőinknek – akik a legjelentősebb bevételi forrásaink – számos korszerű, új megjelenési felületet is kínálunk mától az új oldalon.

Terveink szerint a tartalom tálalása, a témák feldolgozása is igazodik a kor ritmusához, célunk a még gyorsabb, ám egyben alapos tájékoztatás – desktopon, tableten és mobilon egyaránt.

Összehangoltabb lesz az eddiginél a „párbeszéd” az új hvg.hu és a szintén e héten megújuló HVG hetilap tartalma között is. Azon leszünk, hogy együtt még teljesebb képet nyújtsunk mindarról, ami ma a világban történik, amiről beszélnek, és amiről szerintünk beszélni kell.

Mostantól önök is láthatják, hova jutottunk. Persze távolról sem állítjuk, hogy ez a munka véget ért, további fejlesztések sora következik… Ehhez is kérjük önök, az olvasók közreműködését: küldjenek visszajelzéseket, amelyeket szem előtt tartva tovább finomíthatjuk, tehetjük még jobbá hírportálunkat.

A megújult oldal használatához segítséget itt talál.

Nagy Iván Zsolt

felelős szerkesztő

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!