Képgaléria: Bódizs Veronika lett a Vajna Tímea-féle Miss Universe Hungary idei győztese

Képgaléria: Bódizs Veronika lett a Vajna Tímea-féle Miss Universe Hungary idei győztese

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A nézők és a szakmai zsűri is 24 éves Bódizs Veronikát választotta a TV2-n sugárzott Miss Universe Hungary 2016 győztesének. Ő képviseli Magyarországot a Miss Universe világdöntőjén 2017 januárjában a Fülöp-szigeteken.

A Miss Universe a világ egyik legnézettebb szépségversenye, melynek ötlete az Egyesült Államokban született. Az első versenyt 1952-ben rendezték meg a kaliforniai Long Beach-en, majd a rendezvény 8 évvel később átkerült Miami Beach-re. A nagyszabású show keretein belül megrendezett megmérettetés 1972-ben vált nemzetközivé, vagyis azóta rendezik meg a világ legkülönbözőbb országaiban. A nemzeti szépségdöntőkben közös momentum, hogy a nagy, helyi, kereskedelmi csatornák tűzik műsorukra. Jelenleg 90 országban rendezik meg a Miss Universe licence alatt futó szépségversenyt – áll a műsor hivatalos oldalán.

Vajna Tímea
©

2014-ben a Miss Universe Hungary új tulajdonos-producer cég kezébe került: ekkor lett Andy Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos felesége a műsor és a márka hazai birtokosa. Vajna Tímea a nemzetközileg megszabott kereteken belül számos újítást hajtott végre szépségverseny menetében és kivitelezésében. A műsorban idén is 16 fiatal szépség mérettette meg magát, akik többhetes, Vajna Tímea vezette felkészülési folyamat eredményeként állhattak színpadra az élő műsorban.

Lipcsei Betta, Szelba Christian George (Cooky)
©

Az MTI szerint az idei győztes, Bódizs Veronika a szépségkirálynő cím mellett egymillió forinttal is gazdagabb lett. Ő képviselheti Magyarországot a januárban, a Fülöp-szigeteken megrendezésre kerülő világdöntőn, ahol a megszokott estélyis és bikinis fordulók mellett nemzeti színű ruhában is színpadra vonulnak a szépségkirálynők.

Bódizs Veronika 24 éves, Budapesten él, az IBS-en tanul pénzügyi szakon – olvasható a Miss Universe Hungary Facebook-oldalán. Jól beszél angolul, amit a bemutatkozó kisfilmjében is hangsúlyoztak.

A lánynak a koronát és az udvarhölgyeknek járó díjat a tavalyi királynő, Nagy Nikoletta és a 2014-es győztes Kelemen Henrietta adták át.

A Miss Universe Hungary 2016 második helyezettje Kozma Klaudia, a harmadik helyezett pedig Bertók Fruzsina Gina lett.

A Miss Universe Hungary döntője - Balázs Luca a Miss Universe Hungary döntőjében
©

 

Nagy Nikoletta megkoronázza Bódizs Veronika szépségkirálynőt
©

 

Oczella Krisztina
©

 

Kovacsics Kármen
©

 

Szmutka Cintia
©

 

Bódizs Veronika szépségkirálynő
©

 

Bódizs Veronika szépségkirálynő a közönségdíjat veszi át
©

 

A Miss Universe Hungary döntője
©

 

Bódizs Veronika, Vigmann Bernadett, Kozma Klaudia, Kiss-Juhász Vivien, Bertók Fruzsina Gina
©

 

Balázs Luca
©

 

Kiss-Juhász Vivien
©

 

Bertók Fruzsina Gina
©

 

Vajna Tímea, a szépségverseny tulajdonos-producere
©

 

Andy Vajna
©
Hozzászólások