Tarlós Eszenyiről: "Ne határozzák meg nekem az újságírók, hogy kiket küldjünk el, és kiket ne"

Tarlós Eszenyiről: "Ne határozzák meg nekem az újságírók, hogy kiket küldjünk el, és kiket ne"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A főpolgármester a "színházi pletykákra" reagált.

A Bors azt írta, a Fővárosi Közgyűlés – a Marton-ügy nyomán, annak nem elégséges és megfelelő kezelése miatt – még mandátumának lejárta előtt meneszteni fogja Eszenyi Enikőt, a Vígszínház igazgatóját, sőt azt is tudni véli, az utódjául Rudolf Pétert szemelték ki. A Bors híre szerint a főváros Eszenyi vezetési stílusával sem elégedett.

Az Index azt írja, megkeresték ez ügyben a kultúráért felelős főpolgármester-helyettes hivatalát, mely eddig nem válaszolt a kérdésre, névtelenséget kérő fővárosi források viszont a hvg.hu-nak azt mondták, a Főváros nem foglalkozik ilyen üggyel, nem értik, a Bors honnan vette az információt. Múlt héten megkerestük a sajtóosztályt, hogy a Vígszínházban történtek nem vetik-e fel a vezetés felelősségét, de erre nem válaszoltak.

Az ATV megszólaltatta Tarlós Istvánt, aki az alábbiakat nyilatkozta: "Tekintettel arra, hogy ebben egyedül én dönthetek, nyugodjanak meg, és ne határozzák meg nekem az újságírók, hogy kiket küldjünk el, és kiket ne. Őszintén megmondom, ha egyáltalán foglalkoztam volna azzal a gondolattal, hogy Eszenyi Enikőt elküldjük, ezek után már akkor se küldenénk el."

A Bors megkereste sajtóosztályán keresztül Eszenyi Enikőt is, aki az alábbiakat válaszolta: „Ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is a Vígszínház vezetése változatlan módon és formában végzi a feladatait. A színház működésére, fenntartására vonatkozó, bárki számára elérhető szabályozásokra és intézkedésekre vonatkozó kérdései kapcsán kérem, tekintse át a Budapest Főváros Önkormányzat, mint fenntartó hatályos rendelkezéseit, szerződéseit, amelyek a honlapunkon is elérhetőek.”