Adományt gyűjtenek a dúsgazdag Kylie Jenner számára, hogy még gazdagabb legyen

Adományt gyűjtenek a dúsgazdag Kylie Jenner számára, hogy még gazdagabb legyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A 21 éves Kylie Jenner számára 100 millió dollárt kellene összekuporgatni ahhoz, hogy a celeb a legfiatalabb női milliárdosként vonulhasson be a történelembe.

Cinikus kampány indult a Kylie Cosmetics szépségipari birodalom tulajdonosa javára, a GoFundMe nevű, közösségi finanszírozási kampányoknak lehetőséget adó oldalon 100 millió dollárt gyűjtenek a valóságshow-sztár számára. A kampányt egy Instagram-celeb, a Fat Jew becenéven instázó Josh Ostrovsky indította azt követően, hogy a Forbes lehozta 60 fős listáját a leggazdagabb, önerőből lett sikeres, milliárdos nőkről, akik között a 21 éves Jenner is szerepelt. Nemcsak, hogy helyet kapott a listán, de Kyle Jenner került a Forbes címlapjára is.

A Forbes-lista megjelenésekor valójában nem volt még meg az egymilliárdja Jennernek, vagyonát 900 millióra becsülték. Ostrovsky ezért hirdette meg az adományozást, mondván: milyen megalázó a milliárdos self-made nők után mindössze 900 millióval kullogni! A kampány leírásában az áll, hogy kezdeményezője "nem akar egy olyan világban élni, ahol Kyle Jennernek nincs egy milliárdja".

A megfelelő ironiával megáldott rajongók, követők azonnal reagáltak is a kampányra:

a második jelzáloghitelemet vettem fel, hogy támogassam őt, (...)

úgy volt, hogy bérelek egy házat a családomnak, de hajléktalannak lenni azért, hogy neki még több pénze legyen, egyértelműen jobb, (...) 

ebben a hónapban nincs szüksége a gyerekemnek ételre...úgyhogy benne vagyok.

Hogy Jenner felkerült a listára, az sokakat kiakasztott, hiszen a Forbes úgy állította be őt, mint aki önerőből lett sikeres, holott Kylie Jenner a Kardashian-klán tagja, tehát a minimum, hogy ebben az önerőben az olvasó kételkedni kezd. A Kardashian-klán hírnevét a 11 évvel ezelőtt elindított családi valóságshow, a Keeping Up with the Kardashians alapzta meg, melynek – és spinoffjainak – népszerűségén márkákat, többek között kozmetikai termékeket futtattak fel. A kritikus hangok szerint, ha a Karadashian névből nem válik világszerte ismert márka, akkor elképzelhető, hogy Kylie Jennernek sem jön össze 21 éves korára a 900 millió dollár.

Lekörözheti Zuckerberget

A Kardashian-klán legifjabb tagjának vagyona alig három év alatt mára 250 milliárd forintnak megfelelő dollárra nőtt. Ezt főleg sminkmárkájával sikerült összeszednie, de modellként is rengeteg pénzt keres, illetve 110 milliós követői táborával az Instagrammal kötött együttműködés révén is szép összegekhez jut. A Forbes becslése szerint, ha a következő évben is ilyen mértékű lesz Jenner vagyongyarapodása, akkor ő lesz minden idők legfiatalabb "self-made" milliárdosa, lekörözve még Mark Zuckerberget is, aki 23 évesen lett milliárdos.

Hozzászólások