Megöli a pandaromantikát a láthatósági mellény használata

Megöli a pandaromantikát a láthatósági mellény használata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az edinburgh-i állatkertben aggódnak a két óriáspandáért, mert a nőstény és a hím emlősök nem akarnak egymással szaporodni. Ezért radikális döntést hoztak az állatkert vezetői: a meghitt hangulat kedvéért kitiltották a rikító láthatósági mellényeket.

Az edinburgh-i állatkert 2011-ben kölcsönbe kapta Kínától a két óriáspandát, Tian Tiant és Yang Guangot, hogy a két állat majd vígan szaporodjon a skót ég alatt. Csakhogy a pandáknak évek óta nincs kedvük párzani, az állatokat pedig három éven belül vissza kell juttatni Kínába. Ezért az állatkert most úgy döntött, hogy új fortélyokat alkalmaz a pandaromantika megteremtése érdekében: betiltják az egyes állatokból agresszivitást kiváltó, rikító színű láthatósági mellényeket.

Ezeket a mellényeket az állatkerti gondozóknak viselniük kell, de félő, hogy a fluoreszkáló ruhadarabok állandóan megzavarják az intim hangulatot a két óriáspanda között. A mellény viselését már az ázsiai oroszlánok ketrecében is betiltották, mert a ragadozók nem reagáltak jól a virító színekre.

Ugyancsak abból a célból, hogy az állatkerti gondozók, és elsősorban a takarítók ne zavarják az állatokat, az oroszlánok és a koalák párzási időszakában a lombfúvó gépeket egyszerű seprűkre cserélték korábban.