Megölte gondozóját egy japán állatkert fehér tigrise

Megölte gondozóját egy japán állatkert fehér tigrise

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A férfira az állat ketrecében találtak rá, vérző nyakkal.

Megtámadta egyik gondozóját egy ritka fehér tigris az egyik japán állatkertben. A BBC szerint a 40 éves férfira az állat ketrecében találtak rá eszméletlenül, a nyaka vérzett, ahol a tigris megharapta. Kórházba vitték, de ott már csak a halál beálltát tudták nála megállapítani.

A kagosimai Hirakava Állatkertben négy fehér tigris él. Közülük az egyik ötéves hím tigrist, Rikut találták a gondozó közelében, azt feltételezik, hogy ő támadhatott rá. A csaknem 2 méter hosszú, 170 kilogrammos állatot altatólövedékkel elkábították, hogy ki tudják hozni a férfit.

Az állatkert keddi közleménye szerint a baleset akkor történhetett, amikor a tigrist a kifutóból éppen át kellett terelni az alvóhelyére. A szabályzat tiltja, hogy a gondozó belépjen a kifutó ketrecébe addig, amíg az állat nincs bezárva a házába. A rendőrség egyelőre vizsgálja az állatkert felelősségét, a munkaügyi hatóság pedig az után nyomoz, hogy megsértették-e a munkavédelmi szabályokat.

Az állatkertet a baleset után átmenetileg bezárták, kedden azonban újból kinyitott, csak a tigriskifutó körüli területet zárták le.

Hozzászólások