szerző:
hvg.hu

Az egész országban a legnépszerűbb a csokis-trüffeles volt tavaly, de úgy tűnik, megyénként eltérő az ízlésünk.

Karácsony 2018
Belevágtunk ismét, karácsonyra készülünk. Nem is nagyon tehetünk mást, hiszen közeledik, érkezik, mi pedig várjuk. Még akkor is, ha tudjuk, mennyit rohangálunk majd előtte, hányszor szeretnénk túl lenni rajta. De közben szeretjük, és ez a lényeg. A magunk részéről úgy döntöttünk, elkísérjük olvasóinkat vásárolni, ott leszünk, ha főz, ajándékot csomagol, beleszólunk, tippeket adunk. Fogadjanak el útitársnak!
A cikksorozat támogatója a Samsung

Ha nem lehettek ott, legyetek együtt! A Galaxy összeköt. Ismerd meg ünnepi okostelefon, táblagép és viselhető kiegészítő kínálatunkat!

hirdetés
Friss cikkek a témában

A különböző megyékben tapasztalható szaloncukor-eladásokból kiindulva elkészítette az ország szaloncukortérképét a Tesco. Az áruház a tavalyi szaloncukor-eladásokat vette figyelembe, és azt, hogy az országos átlaghoz képest egyes megyékben melyik volt a legkedveltebb íz.

Mint közölték, a lánc tavaly több mint 1,3 millió csomag szaloncukrot értékesített Magyarországon, a legtöbbet pedig mind megyei, mind regionális bontásban a csokoládés-trüffelesből. A dobogó második helyén a szezonálisan változó, különlegesebb ízű szaloncukrok szerepelnek (pl. narancsos-csokis, robbanócukorkás-málnás), harmadik helyen pedig az örök klasszikus íz, a zselés áll. A Magyar Édességgyártók Szövetsége kutatása szerint egyébként épp ez utóbbi a legkedveltebb a magyarok között.

Bár az édességgyártók felmérése szerint a kókuszos a második legkedveltebb, a Tesco eladási adataiban ennek épp az ellenkezője mutatkozik: itt a kókuszos szaloncukrot vették a legkevesebben.

Az áruház által közzétett szaloncukor-térkép szerint viszont valóban vannak eltérések megyénként is: míg Budapesten és Pest megyében a mandulás szaloncukrok eladása volt kiemelkedő, addig Zala megyében például a gyümölcsös, Békésben pedig a marcipános.

©

Az áruházlánc azt is közölte, hoyg adatai szerint az átlagos magyar fogyasztó vásárlásonként rögtön 2 üveg pezsgőt vesz, és egyértelműen az édes pezsgő országa vagyunk, ugyanis a vásárlók több mint kétharmada édes pezsgő fogyaszt és csak az egyharmaduk szárazat. Budapesten ez a különbség kisebb (57,5 százalék - 42,5 százalék), de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében például 12 százalékkal több édes pezsgő fogy, mint az országos átlag.

A bejglik terén a Tesco adatai szerint országos szinten a mákos vezet (54,5 százalék) a diós előtt (45,5 százalék), de a legjobban Tolna megyében szerették tavaly a mákos bejglit (58,2 százalék), a legkevésbé pedig Győr-Moson-Sopron megyében (51 százalék).

Ami a karácsonyfadíszeket illeti, tavaly főleg az arany (24 százalék) vagy ezüst díszek fogytak (21 százalék), míg a rózsaszín karácsonyfa-díszek voltak a legkevésbé népszerűek. A fények közül a legtöbben a vegyes színűeket vették, de az országos átlaghoz képest Észak- (12 százalék) és Közép-Magyarországon (11 százalék) többen vették a piros karácsonyi fényeket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megkínozták a forgatáson: nem moshatott hajat a Trónok harca színésznője

Megkínozták a forgatáson: nem moshatott hajat a Trónok harca színésznője

Ezt egye, ha megmentené a Földet, és magának is jót akar

Ezt egye, ha megmentené a Földet, és magának is jót akar

Bohóc a kereszten

Bohóc a kereszten

Mészárosék kapták az év alaptőke-emeléséért járó díjat a BÉT rendezvényén

Mészárosék kapták az év alaptőke-emeléséért járó díjat a BÉT rendezvényén

Feljelentést tesz az MSZP a Honvédkórházban meghalt beteg miatt

Feljelentést tesz az MSZP a Honvédkórházban meghalt beteg miatt

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában