Egymillió forintra perli a BKV-t Ganxsta Zolee apja

Egymillió forintra perli a BKV-t Ganxsta Zolee apja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A színművész fájdalomdíjat követel, mert egy megvadult mozgólépcső miatt elesett és megsérült.

Több lépcsőfoknyit esett, és meg is sérült a múlt héten Zana József, miután egy mozgólépcső – előzetes figyelmeztetés nélkül – kétszer hirtelen leállt, majd újraindult, ezzel hatalmasat rántva a színművészen – számolt be róla többek közt a Blikk. Ganxsta Zolee édesapjának a történtek miatt több hétig kezelésre kell járnia.

"Rendesen kapaszkodtam, ám egyszer csak hatalmasat rándult az egész szerkezet, majd leállt. Hirtelen azt sem tudtam, mi történik velem, hátraestem, két lépcsőfokot repültem lefelé. Összevissza zúztam magam, esküszöm, halálközeli élményem volt. A járókelők segítettek feltápászkodnom. Leültettek egy kis székre, akkor láttam, hogy mindenem csurom vér, a ruháim pedig teljesen szétszakadtak" – mondta a lapnak Zana, aki azt is elárulta, hogy Dózsa György úti megállónál történt vele mindez.

"Bevásároltam a Lehel ­piacon, majd úgy döntöttem, metróval megyek haza. Nagyon jókedvű voltam, álmomban sem gondoltam, hogy bármiféle baj ér majd. Az utazással nem is volt semmi gond, a Dózsa György úti megállónál leszálltam, majd következett a mozgólépcső."

Zanát a mentők a Honvédkórházba vitték, CT-t és röntgent is csináltak, mert félő volt, hogy a koponyája is megsérült. Zana ennek ellenére "csak" zúzódásokat szerzett, de állítja: még mindig komoly fájdalmai vannak, a gerincével pedig ismét bajok vannak, miután a korábbi fájdalma az esés miatt most kiújult.

"Számomra érdekes, hogy mielőtt elvittek, odarohant hozzám az állomásvezető, próbált segíteni, és elnézést is kért. Közben többször elmondta: amióta átadták a mozgólépcsőt, attól féltek, hogy valakivel hasonló baleset történik" – mondta még Zana, aki fájdalomdíjként egymillió forintot követel a BKV-tól.

"Teljesen egyértelmű, hogy a művész úr az üzemeltető hibájából szenvedett komoly balesetet, ami könnyen életveszélyessé is válhatott volna. A forgalombiztonsági osztályra már el is küldtem a kártérítési igényünket, amelyben egymillió forintot kérünk" – mondta az ügyvédje.

(Képünk illusztráció.)

Hozzászólások