szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pedig már augusztus van.

Egy lugosi étteremben szolgálták fel a közel kilenc hónapos töltött káposztát. A romániai Főtér azt írja, a karácsonyra készített, de megmaradt adagokat lefagyasztották, abban reménykedve, hogy a vendégeknek nem tűnik fel a majd egy éves étel.

A fogyasztóvédők azonban éberek voltak, lecsaptak.

Szombati razziájuk során egy másik, szintén lugosi vendéglővel együtt egyrészt összesen 30 ezer lejes bírságot róttak ki, másrészt száz kilónyi ételt foglaltak le.

Sorin Susanu, a fogyasztóvédelmi hatóság temesvári területi kirendeltségének vezetője elmondta, elképesztő állapotokat találtak a két vendéglő konyháján: rengeteg lejárt szavatosságú vagy szakszerűtlenül tárolt alapanyagra, a húsok jelentős részén nem tüntették fel a származási helyet és azt, mikor szerezték be, emellett a levest is a padlón tárolták.

A higiéniával is problémák voltak, és egyik helyen sem fertőtlenítették a tojást. A két éttermet bezárták.

(Főtér, Mediafax)

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!