Joaquin Phoenix annyit fogyott Joker kedvéért, hogy majdnem beleőrült

Joaquin Phoenix annyit fogyott Joker kedvéért, hogy majdnem beleőrült

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon kevés idő alatt dobott le magáról sok kilót Joaquin Phoenix, hogy átalakuljon Batman főellenségévé, Jokerré. Állítása szerint a fogyás hozzájárult ahhoz, hogy lelkileg is átlényegüljön. Kezdett megőrülni a diétázástól.

Todd Phillips új filmjében, a Jokerben alakítja a címszereplőt Joaquin Phoenix, aki hat hónap alatt 23,5 kilót fogyott azért, hogy hitelesen játssza el a főszerepet. A színész a velencei filmfesztiválon, a Joker premierjén árulta el, hogy a Batman-képregényekből ismert főgonosszá való átlényegülés, és az ahhoz szükséges radikális fogyás megviselte a szervezetét.

"Az első feladat az volt, hogy lefogyjak. És mint kiderült, ez befolyásolja a pszichédet. Kezdesz megőrülni, ha ennyi súlyt veszítesz ilyen rövid idő alatt" – fogalmazott.

Joaquin Phoenix és Todd Phillips a velencei filmfesztiválon
©

Ha a Joker tényleg annyira szenzációs lesz, mint amilyet az előzetese ígér, akkor igazi drámai mélységet tud majd adni a habkönnyű felszínességbe fulladó szuperhősfilmeknek. Sőt, könnyen lehet, hogy a képregényes háttér nélkül is simán működni fog Phillips rendezése: a lelkileg sérült, az idős anyját egyedül gondozó, magányos férfit alakító Joaquin Phoneix legalábbis szinte biztosan elviszi majd a hátán a filmet.

A Jokert október 3-án mutatják be a mozik.

(via Independent)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások