Fergeteges hír a Downton Abbey rajongóinak: kiadják egy éjszakára a kastélyt

Fergeteges hír a Downton Abbey rajongóinak: kiadják egy éjszakára a kastélyt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Airbnb megtolja egy kicsit a sorozatból készült film marketingjét. Be lehet költözni a Downton Abbey helyszíneként szolgáló Highclere kastély szobáiba egyetlen éjszakára.

Mindössze két Downton Abbey-rajongó lehet olyan szerencsés az Airbnb jóvoltából, hogy eltölthet egy éjszakát a Highclere kastély falai között – írja az Evening Standard. A kastély ikonikus helyszíne a Downton Abbey című sorozatnak és a napokban megjelent mozifilmnek, az épületet ma is lakják.

A két nyertes találkozhat a kastély tulajdonosaival, Carnarvon gróffal és a grófnéval, elfogyaszthat velük egy koktélt a szalonban, majd egy tradicionális vacsorán vehet részt, ide természetesen illendő koktélruhát ölteni. Ezután a kávéjukat a könyvtárszobában fogyaszthatják el, majd kapnak egy remek hálószobát, kilátással az ezerhektáros parkra. Másnap a reggelit követően privát körbevezetést kapnak a kastélyban.

Az Airbnb emlékeztet, hogy van néhány különleges házszabály, ami egy átlagos szállásra egyáltalán nem jellemző, de a grófnál kivasalva kapják majd meg a vendégek a napilapokat, és mindenkihez tartozik majd egy komornyik is. Pletykálkodni azonban szigorúan tilos az épület közösségi tereiben.

©

A kastély 1679 óta a Carnarvon családé, a grófnő pedig kötelességének tartja, hogy a család és az épület történetét, örökségét megossza az érdeklődőkkel. A Highclere ennek megfelelően napközben általában nyitva áll a látogatók előtt.

A különös szállásélményre október elsejétől lehet jelentkezni, ám a Highclere-ben töltött éjszaka nincs ingyen: a november 26-ra előre lefoglalt szállás 150 fontba kerül. Az így szerzett bevételt az Airbnb a Vöröskeresztnek adományozza.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások