Magyarországon is debütál a kerekesszékes és a műlábas Barbie

Magyarországon is debütál a kerekesszékes és a műlábas Barbie

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A két babára már régóta hatalmas volt az igény.

A hatvanadik évfordulóját ünneplő Barbie Fashionista-kollekciójában ma már minden bőrszínű és testalkatú baba megtalálható, a sokszínűség jegyében pedig kerekesszékes és műlábas Barbie-val is bővítették a portfóliót. A babák szeptemberben Magyarországon is debütálnak – közölte a Mattel.

Az új babák megalkotásában a Mattel szakértőkkel és hasonló fogyatékossággal élő gyerekekkel működött együtt, hogy minél hitelesebben és élethűbben készíthessék el a játékokat.

A különleges babákkal a márka célja, hogy párbeszédet indítson a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban.

A kerekesszék az egyik, a Barbie-rajongók körében legkeresettebb kiegészítő. Az új kelléket a Barbie termékfejlesztésért felelős csapata a Los Angeles-i UCLA Mattel Gyermekkórház, illetve kerekesszék specialisták segítségével, a valódi merevvázas kerekesszék mintájára fejlesztette ki. A kerekesszékbe könnyedén behelyezhető a hozzá tartozó, hajlítható testű baba, valamint a „Barbie hajlékony jógababák”-kollekció minden darabja, a játék közben felmerülő akadályok áthidalása érdekében pedig egy Dreamhouse rámpa is jár a szetthez.

A műlábas baba megalkotásában a Barbie a 13 éves, karprotézissel élő Jordan Reeves-szel és orvosával működött együtt. A lány célja, hogy támogassa az olyan kreatív megoldások kialakítását, amelyek segítik a hiányzó végtagok pótlását, és így megkönnyítik a testi fogyatékkal élő gyerekek életét.

A valósághű baba fontos jellemzője, hogy a lábprotézise lecsatolható.

 

Hozzászólások