Előkerült tizenkét kiadatlan dal Lou Reedtől

Előkerült tizenkét kiadatlan dal Lou Reedtől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nagyon ritka az ilyen felfedezés.

 
Kultúra-zene-USA
Kiadatlan Lou Reed-dalokat találtak az Andy Warhol Múzeum archívumában
Washington, 2019. október 31., csütörtök (MTI) - A néhai Lou Reed amerikai rockzenész, zeneszerző tizenkét kiadatlan dalára bukkantak egy 1975-ben felvett kazettán a pittsburghi Andy Warhol Múzeum archívumában.
A dalok témája Warhol The Philosophy of Andy Warhol (From A to B and Back) című könyvére alapul.
"Úgy hangzanak, mintha a zenész lakásában rögzítette volna a dalokat egy egyszerű mikrofonnal, csak énekhang és akusztikus gitár hallatszik" - közölte Judith Peraino, a Cornell Egyetem zenetudományi tanszékének a professzora, aki az archívumban folytatott kutatásai során bukkant rá a kazettára.
A kazetta 2-es oldalát "The Philosophy Songs (From A to B and Back)" felirattal látta el Reed, a másik oldalon 1975-ös koncertjeinek felvételein elhangzott dalok szerepelnek.
"Reed hangja a Philosophy Songs éneklésekor teljesen más, mint az első oldalon hallható élő koncertfelvételeken - idézte Perainót az egyetem honlapján közzétett közlemény. "Nagyon ritka az ilyen felfedezés, ez karrierem csúcsa - tette hozzá.
A kazetta mintegy 3500 másik hangfelvétellel együtt került a múzeumba, amelyek részét képezték Andy Warhol zenei gyűjteményének.
Peraino elmondta, hogy a kazettát ajándéknak szánta Warholnak a világ 100 legjobb gitárosa között számon tartott Reed. Azért ritka az ilyen felvétel, mert az ajándékot Lou Reed szándékosan úgy állította össze, hogy az egyik oldalán az általa szerzett dalok, a másikon a koncertfelvétel hallható - magyarázta.
Peraino rábukkant a Philosophy Songs egy másik részleges felvételére is az előadóművészetek New York-i közkönyvtárában.
A professzor a Journal of Musicology című folyóiratban és honlapján ismertette kutatásait, mellékelve egy harminc másodperces klipet a dalokból, Lou Reed hagyatéka gondozóinak engedélyével.

A néhai Lou Reed amerikai rockzenész, zeneszerző tizenkét kiadatlan dalára bukkantak egy 1975-ben felvett kazettán a pittsburghi Andy Warhol Múzeum archívumában.

A dalok témája Warhol The Philosophy of Andy Warhol (From A to B and Back) című könyvére alapul.

Úgy hangzanak, mintha a zenész lakásában rögzítette volna a dalokat egy egyszerű mikrofonnal, csak énekhang és akusztikus gitár hallatszik

– közölte Judith Peraino, a Cornell Egyetem zenetudományi tanszékének a professzora, aki az archívumban folytatott kutatásai során bukkant rá a kazettára.

A kazetta 2-es oldalát The Philosophy Songs (From A to B and Back) felirattal látta el Reed, a másik oldalon 1975-ös koncertjeinek felvételein elhangzott dalok szerepelnek.

"Reed hangja a Philosophy Songs éneklésekor teljesen más, mint az első oldalon hallható élő koncertfelvételeken – idézte Perainót az egyetem honlapján közzétett közlemény. "Nagyon ritka az ilyen felfedezés, ez karrierem csúcsa" – mondta.

A kazetta mintegy 3500 másik hangfelvétellel együtt került a múzeumba, amelyek részét képezték Andy Warhol zenei gyűjteményének.

Peraino elmondta, hogy a kazettát ajándéknak szánta Warholnak a világ 100 legjobb gitárosa között számontartott Reed. Azért ritka az ilyen felvétel, mert az ajándékot Lou Reed szándékosan úgy állította össze, hogy az egyik oldalán az általa szerzett dalok, a másikon a koncertfelvétel hallható – magyarázta.

Peraino rábukkant a Philosophy Songs egy másik részleges felvételére is az előadóművészetek New York-i közkönyvtárában. A professzor a Journal of Musicology című folyóiratban és honlapján ismertette kutatásait, mellékelve egy harminc másodperces klipet a dalokból, Lou Reed hagyatéka gondozóinak engedélyével.

Hozzászólások