Meghan Markle ellen a saját apja tanúskodhat a bíróságon

Meghan Markle ellen a saját apja tanúskodhat a bíróságon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sussex hercegnője beperelte a Mail on Sundayt, mert a lap nyilvánosságra hozta az apjának írt magánlevelét.

Privát információval való visszaéléssel, szelektív szerkesztéssel és a szerzői jog megsértésével vádolja a Mail on Sundayt Meghan Markle, amiért az 2018-ban közölte a levelét, amelyet az apjának, Thomas Markle-nak írt. A brit sajtó most azt írja, hogy az újság kész tanúként beidézni Thomas Markle-t, ami azt jelenti, hogy a lánya ellen tanúskodhat.

A Mail on Sunday álláspontja szerint joguk volt lehozni a magánlevelet, mert „hatalmas és legitim közérdek” fűződik a királyi család „személyes és családi kapcsolataihoz”. A bírósági dokumentumokban a lap többek között azzal érvelt, hogy a királyi család és Meghan Markle is a közszereplőségükre építve őrzik a privilegizált helyzetüket. Szerintük Meghan Markle ebben a helyzetben nem várhatta el, hogy a levele magánjellegű marad.

A lap megjegyzi azt is, hogy miután a levelet tökéletes kézírással vetette papírra Markle, számított arra, hogy ezt egy szélesebb közönség is látni és olvasni fogja.

A Sussexék egyébként a királyi családtól való eltávolodásuk bejelentésekor a döntésüket többek között a brit bulvármédia ellenséges viselkedésével indokolták.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások