Lemondott az új-zélandi egészségügyi miniszter, mert korábban megszegte a kijárási korlátozásokat

Lemondott az új-zélandi egészségügyi miniszter, mert korábban megszegte a kijárási korlátozásokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az eset után bocsánatot kért, de most úgy érezte, mennie kell.

Lemondott az új-zélandi egészségügyi miniszter, miután a koronavírus-járvány alatt többször is megsértette a kijárási korlátozásokat, ezzel pedig kivívta a közvélemény haragját.
David Clark, aki 2017 óta volt a pozícióban, kétszer szegte meg az otthon maradás szabályait, egyszer hegyi kerékpározással, egyszer pedig, amikor családját tengerparti kirándulásra vitte, 23 kilométerre házuktól.

Lemondott az új-zélandi egészségügyi miniszter, miután a koronavírus-járvány alatt többször is megsértette a kijárási korlátozásokat, és ezért rengeteg kritikát kapott.

David Clark, aki 2017 óta volt a pozícióban, kétszer szegte meg a korlátozás szabályait, egyszer hegyi kerékpározással, egyszer pedig akkor, amikor családját tengerparti kirándulásra vitte.

Clark mindkét incidens miatt bocsánatot kért, és Jacinda Ardern miniszterelnök ugyan lefokozta, de azt visszautasította, hogy ki is rúgja a férfit, mert úgy vélte, a veszélyhelyzetben szükség van a szakértelmére, és a válság alatt a kormány stabilitása prioritást élvez.

A miniszter azzal indokolta jelenlegi döntését, hogy a szakmai hibái megzavarták a kormányt a járvány kezelésében.

Jacinda Ardern most elfogadta Clark lemondását, és kijelentette, hogy alapvető fontosságú, hogy az új-zélandiak bízzanak az egészségügyi vezetőkben – írja a BBC.

Az új-zélandi járványkezelést egyébként sikertörténetként tartják számon – Ardern stratégiájáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Hozzászólások