Történelmet írt a Barátok közt

Történelmet írt a Barátok közt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ország legrégebbi, jelenleg is futó napi sorozata szerdán elérkezik a tízezredik epizódjához, ami példátlan a hazai televíziózás történetében, de nemzetközi szinten is ritkaságnak számít.

Közel 22 éve indult útjára a Barátok közt, és bár bíztak a hosszú távú sikerben, azt senki sem gondolta, hogy ilyen sok részt megér a történet. Egyik titka az lehet, hogy hétköznapi emberek hétköznapi problémáit, örömeit mutatja be, melynek során mindenki magára ismerhet - áll az RTL Klub közleményében..

„A tízezer epizód alatt szinte mindent megélhettünk: szerelmek, megcsalások, családi viszályok, nagy megbocsátások, gyilkosság, emberrablás, betegség, házasság, gyermekek születése… Mivel a sorozat fikció, így az eszköztárunk kimeríthetetlen, csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy még mi minden történhet az elkövetkezendő években a Mátyás király téren. Emellett a karakterek fejlődnek, így mindig van új lehetőség bennük, főként ennyi esztendő után, mindig új helyzeteket generálnak. Az elmúlt években sok változáson ment át a sorozat, a gyártó csapat összetétele is nagyban változott. Csupán néhány hete láthatják a nézők azokat az epizódokat, amit teljes egészében a jelenlegi stáb alkotott” – mondja Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

A tízezredik epizód alkalmából olyat szerettek volna mutatni az alkotók, amire még nem volt példa. A történet középpontjában Adél (Papp Barbara) és Gergő (Pesák Ádám) áll. A férfi sétarepülésre viszi kedvesét, ám a levegőben rosszul lesz, elveszti az eszméletét, és Adélnak kell átvennie az irányítást. Repülőszerencsétlenség történik, amihez még csak hasonló sem fordult elő a sorozatban. (Több ismert sorozatban, így A Grace klinikában és a Született feleségekben is volt már repülőgép-balesethez kötődő fordulat.) A jeleneteket mintegy két napon át forgatták, a szereplők nagyon sok időt töltöttek a levegőben. Többször voltak olyan pillanatok, amikor valóban az Adélt alakító Papp Barbara vezette a gépet.

A sorozat készítői a tízezredik epizód adásba kerülésének alkalmából megnyitják a lehetőséget arra, hogy jelentkezzen castingra az, aki kedvet érez a szereplésre.

Hozzászólások