Máris több kisfilm készült Szájer meneküléséről

Máris több kisfilm készült Szájer meneküléséről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Cannes-ban is bemutatott Itt vagyok és a Balaton Method rendezőjét, Szimler Bálintot megihlette a hátizsákos szökési kísérlet.

Nehéz jobban parodizálni Szájer József botrányának ügyét annál, amit a belga ügyészség közölt az esetről: a fideszes EP-képviselő eszerint megpróbált elmenekülni egy "házibuliból" (amire a helyi lapok szexpartiként utalnak), ráadásul egy ereszscsatornán keresztül, a hátizsákjában droggal.

Az online népművészetet persze azóta is lázban tartja az ügy, de most egy elismert filmrendező, az Itt vagyok című rövidfilmjével Cannes-ba is meghívott Szimler Bálint, a Kodály Method és a Balaton Method alkotója több, pár másodperces, barkácskörülmények között készült kisfilmet is közzétett az ügyről az Instagram-oldalán.

A Brüsszel helyett valahol a magyar vidéken játszódó szkeccsekben nem nehéz ráismerni a politikai botrány részleteire, de ha valaki mégis elgondolkodna, annak segítenének az olyan hashtagek a bejegyzésen, mint a #szajer #jozsi #eresz #hatitaska #hazibuli és a #fidesz.

Hozzászólások