Mit keres Maradona egy betlehemben?

Mit keres Maradona egy betlehemben?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez a karácsony Nápolyban is másként alakul.

Olaszországban nemcsak a karácsonyt, hanem a jászolállítást is nagyon komolyan veszik, a megfelelő betlehemhez pedig kézművesek látják el különböző figurákkal a híveket. A hagyományos figurák – kis Jézus, Mária, József, a három napkeleti bölcs és persze az állatok az istállóból – általában az adott év meghatározó személyiségeivel is kiegészülnek. Így idén a kézművesek műhelyéből kikerültek orvos- és ápolófigurák, de ha valaki Joe Bidennel vagy Kamala Harrisszel akarta kiegészíteni a karácsonyi jelenetet, azt is megtehette.

És idén természetesen nem hiányozhatott a figurák közül Nápoly hőse és idolja, az idén 60 éves korában elhunyt Diego Maradona sem. Érthető módon az ő miniszobra volt az egyik legkeresettebb idén. Hogy még erősebb legyen a hatás, a Maradona-figura angyalszárnyakat is kapott.

A betlehemek az olasz karácsony egyik legfontosabb kiegészítői, nemcsak a templomokban és köztereken, hanem az otthonokban is megtalálhatók. Általában december 8-án, Szűz Mária szeplőtelen fogantatása napján állítják fel őket, a kis Jézus figurájával sokszor csak karácsony este egészülnek ki ezek az installációk.

 

Hozzászólások