Egy 2008-ban elkövetett rablógyilkosság gyanúsítottjait fogták el a rendőrök

Egy 2008-ban elkövetett rablógyilkosság gyanúsítottjait fogták el a rendőrök

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Két gyűrűért és egy fülbevalóért öltek meg egy idős nőt Csépán, tizenkét évvel később kerültek rendőrkézre a gyanúsítottak.

Egy tizenkét évvel ezelőtti rablógyilkosság gyanúsítottjait fogta el a rendőrség. Az egyik gyanúsított beismerte, hogy 2008 novemberében egy rokonával együtt rátámadtak a Jász-Nagykun Szolnok megyei Csépán egy 79 éves nőre, aki belehalt a bántalmazásba - mondta el a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője, Petőfi Attila.

A rendőrök akkor az 1600 lakosú település szinte valamennyi lakosát meghallgatták, de ez sem vezetett eredményre, és a nyomozást két évvel később felfüggesztették.

A kiemelt ügyek főosztálya idén vette elő az ügyet, és sikerült olyan genetikai nyomokat felfedezniük az áldozat felső ruházatán, amiből genetikai profilt tudtak felállítani. Feltételezték, hogy ha nem a településen, akkor annak környezetében lakhat az elkövető vagy az elkövetők, ezért a környékbeli településeken élő, korábban élet vagy vagyon elleni bűncselekményeket elkövetőket vették górcső alá - mondta a vezérőrnagy.

Így sikerült azonosítani a 39 éves B. Károly öcsödi lakost, akit elfogtak és őrizetbe vettek még múlt szerdán. A férfi először megtagadta a vallomástételt, ám másnap feltáró vallomást tett.

Mint kiderült, két gyűrűt és egy fülbevalót tudtak elrabolni az idős nőtől.

A beismerő vallomást követően elfogták a 36 éves F. Istvánt is, ő azonban megtagadta a vallomástételt.

Hozzászólások