Hét megyében figyelmeztetnek ónos esőre a meteorológusok

Hét megyében figyelmeztetnek ónos esőre a meteorológusok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Északkeleten havazni fog, akár 8 centiméternyi is hullhat.

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

©

Az előrejelzés szerint este keleten, északkeleten továbbra is lehet kisebb hószállingózás, néhol ónos szitálás. Az élénkülő, erősödő délnyugati szél a Tiszántúl keleti, északkeleti részén esetlegesen hordhatja a havat.

Késő estétől észak, északnyugat felől újabb hullámban várható csapadék. Az Észak-Dunántúlon eső lesz a jellemző és csak kisebb eséllyel lehet néhol ónos. A havazás területe fokozatosan szorulhat vissza kelet felé, miközben átmenetileg Észak-Magyarországon, a Dunakanyar térségében, középső országrészben, az Alföld középső tájain kis mennyiségű ónos eső is hullhat.

A nagyobb mennyiségű csapadék északkeleten várható, ott reggelig 3-6 centiméternyi hó hullhat, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén pedig akár 6-8 centimétert is hízhat a hótakaró.

A déli órákig aztán északon is fokozatosan megszűnik a csapadék, majd késő este az Északi-középhegység térségében az északi határvidéken lehet helyenként ónos szitálás.

Hozzászólások