Közös képpel állt ki hat magyarországi nagykövet a szivárványcsaládok mellett

Közös képpel állt ki hat magyarországi nagykövet a szivárványcsaládok mellett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A magyarországi spanyol, német, holland, ír, svéd és belga nagykövet azt üzeni, hogy a család az család.

Közös képpel állt ki a Család az család kampány mellett a magyarországi spanyol, német, holland, ír, svéd és belga nagykövet. A képet a Szivárványcsaládokért Alapítvány osztotta meg Facebook-oldalán:

A spanyol��������, német��������, holland��������, ír��������, svéd��������, belga�������� nagykövetek mai közös képe! #acsaladazcsalad ❤️���� #aszeretetnagykovetei Köszönjük! Fotó: Embajada de España en Hungría

Posted by Szivárványcsaládokért Alapítvány on Friday, February 26, 2021

A Család az család elnevezésű kampány decemberben indult el a közösségi médiában, azután, hogy az Országgyűlés Alaptörvényben rögzítette, hogy az anya nő, az apa férfi, továbbá szigorította az örökbefogadás szabályait. A kormány harca a meleg nevelőszülők ellen nem mellesleg az örökbefogadásra váró gyerekek esélyeit is nagyban rontja arra, hogy szerető családban nőhessenek fel.

Máris kitolnak a meleg örökbefogadókkal a Háttér Társaság szerint

Pedig még nem is lépett életbe az új törvény.

A nagykövetek közös képének forrásaként a spanyol nagykövetséget jelöli meg az alapítvány. Az Embajada de España en Hungría már többször jelezte, hogy kiáll a szivárványcsaládok mellett. Egy hete például ezt írták:

Spanyolország üdvözli a diverzitást. A családtagok fejlődésében  nagyobb szerepet játszik a családi kapcsolatok minősége, mint magának a családnak az összetétele.

Hozzászólások