szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik belga egészségügyi intézmény menüjét a Gault & Millau is elismerte.

A kórházi ételek nem feltétlenül képviselnek magas kulináris színvonalat, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének kivételek. Egy nyugat-belgiumi kórház olyannyira szembement a sztereotípiákkal, hogy még egy tekintélyes francia étteremkalauz elismerését is elnyerte.

A Kortrijk városában található AZ Groeninge lett az első kórház a Benelux államokban, amelyet a Gault & Millau hivatalosan is elismert a betegeknek felszolgált ételek minőségéért.

A kórház a Gault & Millau szakértőit kérte fel, hogy vizsgálják meg az ételeket, és adjanak tanácsokat a fejlesztésre, különösen a halételek, a szószok és a krumpliételek tekintetében. Ekkor állapították meg, hogy a kórház ételei magas színvonalúak. Marc Declerck, a Gault & Millau Benelux vezérigazgatója azt mondta, a lényeg az, hogy jó alapanyagokkal dolgozzanak és ragaszkodjanak az egyszerű receptekhez.

A betegek számára készített ételek nem szerepelnek majd az éves éttermi kalauzban, de a Gault & Millau hivatalosan tanúsította őket 2023-ra.

Még több Élet+Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!