szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hogyan született meg a modern háztartás? - erre a kérdésre próbál választ adni a március 24-én az Országos Műszaki Múzeumban megnyíló "háztartás-történeti délután". A program, amely a Süssünk-főzzünk! címet viseli, többféle módon mutatja be az elmúlt évtizedek hétköznapjait, konyhai szokásait.

Mi kerül az edenybe, mi kerül a falra?
© sxc.hu
Visszarepülve az időben, az 1930-as évek takarékos háztartásáról tart előadást  Sedlmayr Krisztina, a Magyar Nemzeti Múzeum főmuzeológusa.

S hogy mivel is készítették el a múltban a finomságokat?  A Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményéből származó háztartási eszközökről mesél  Peterdi Vera főmuzeológus. Az 1960-as évek háztartásáról, az akkori szokásokról és hagyományokról is szó lesz. A retro-konyha rejtelmeibe  Vámos Éva, az Országos Műszaki Múzeum főmu-zeológusa vezeti be a hallgatókat.

Az előadások előtt és után marcipángyurmázással tölthetik idejüket a látogatók. Ó-ó-ó Nagymami! címmel pedig bárki beöltözhet az 1960-as évek divatja szerint, sőt az utókor számára megörökítetheti magát fényképen is. Emellett számos játékos feladat várja az interaktív rendezvények iránt érdeklődőket.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

Konyhalesen az Articsókánál

Hoffmann Oszkár, az Articsóka étterem séfje megosztotta velünk a kagylóból készült étel elkészítésí receptjét.

hvg.hu Gasztro

Konyhalesen: a Spoon hajó receptjeiből

A Spoon hajó séfje, Beke Zsolt segítségével mi is kipróbálhatunk egy-egy különlegesebb menüsort, vagy csak belőle egyes fogásokat. Hagyományos ételek egyedi elkészítéseit ajánlja, de a receptek ötletet is adhatnak önálló kreációk elkészítéséhez.