szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány helyen ma is él még a szokás, hogy húsvétkor a sonkát és a bort a templomba viszik szenteltetni.

Többek között ezt elevenítik fel a most vasárnap megrendezendő bábolnai Sonkafesztiválon. A március 16-ai rendezvénynek azonban elsődleges célja, hogy mind többekkel megismertesse a hagyományos magyar sonkakészítés fortélyait, és  bemutassa – vásárlási lehetőséggel – a hazai sonkaféléket, amelyeknek egyúttal a versenyét is meghirdették. A program termelői bormustrával és kóstolással egészül ki. A Mészáros úti kiállítási területen helyet kap egy népművészeti kirakodóvásár, táncház és a  gyerekeknek játszóház is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gasztro

Milliók az iloki borospincékbe

Horvátország legkeletibb pontja, Ilok nemcsak természeti szépségeiről és kulturális-történelmi emlékeiről, hanem borkultúrájáról is híres. Mostanság több millió kunát fordítanak arra, hogy a terület borospincéit felvirágoztassák.

hvg.hu Gasztro

Reneszánsz ételek

Reneszánsz évet tartanak idén itthon, a kulturális intézmények gazdag programmal várják az érdeklődőket. Így a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is, ahol a jövő héten nyíló kiállításon az újjászületés korszakának gasztronómiájával ismerkedhetnek meg a látogatok.

MTI Világ

Csak olasz lehet a parmezán

Az Európai Bíróság kedden megerősítette: csak olaszországi termék, a származási helye szerint védett és Párma térségében előállított Parmigiano Reggiano-t lehet Európában parmezánnak nevezni, így forgalmazni. Ez a parmezán.

hvg.hu Gasztro

"Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka"

A Kocsonyafesztivál idén nyolcadik alkalommal várja vendégeit. A kocsonya sokakat megoszt, van aki szereti, míg mások ki nem állhatják, mindenesetre programokban gazdag kulináris élményben lehet részünk Miskolcon február 22-24 között.

Becsatornáznák a rendőrséghez az autós szabálytalanságokról készült videókat

Becsatornáznák a rendőrséghez az autós szabálytalanságokról készült videókat

Egy 34 éves várandós nő is elhunyt a koronavírus miatt

Egy 34 éves várandós nő is elhunyt a koronavírus miatt

Cseh aukciós körkép 2020

Cseh aukciós körkép 2020