szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány helyen ma is él még a szokás, hogy húsvétkor a sonkát és a bort a templomba viszik szenteltetni.

Többek között ezt elevenítik fel a most vasárnap megrendezendő bábolnai Sonkafesztiválon. A március 16-ai rendezvénynek azonban elsődleges célja, hogy mind többekkel megismertesse a hagyományos magyar sonkakészítés fortélyait, és  bemutassa – vásárlási lehetőséggel – a hazai sonkaféléket, amelyeknek egyúttal a versenyét is meghirdették. A program termelői bormustrával és kóstolással egészül ki. A Mészáros úti kiállítási területen helyet kap egy népművészeti kirakodóvásár, táncház és a  gyerekeknek játszóház is.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

Milliók az iloki borospincékbe

Horvátország legkeletibb pontja, Ilok nemcsak természeti szépségeiről és kulturális-történelmi emlékeiről, hanem borkultúrájáról is híres. Mostanság több millió kunát fordítanak arra, hogy a terület borospincéit felvirágoztassák.

hvg.hu Gasztro

Reneszánsz ételek

Reneszánsz évet tartanak idén itthon, a kulturális intézmények gazdag programmal várják az érdeklődőket. Így a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is, ahol a jövő héten nyíló kiállításon az újjászületés korszakának gasztronómiájával ismerkedhetnek meg a látogatok.

MTI Világ

Csak olasz lehet a parmezán

Az Európai Bíróság kedden megerősítette: csak olaszországi termék, a származási helye szerint védett és Párma térségében előállított Parmigiano Reggiano-t lehet Európában parmezánnak nevezni, így forgalmazni. Ez a parmezán.

hvg.hu Gasztro

"Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka"

A Kocsonyafesztivál idén nyolcadik alkalommal várja vendégeit. A kocsonya sokakat megoszt, van aki szereti, míg mások ki nem állhatják, mindenesetre programokban gazdag kulináris élményben lehet részünk Miskolcon február 22-24 között.