szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez a hét az idén nyolcadszorra megrendezett Spárgafesztivál jegyében zajlik a horvátországi Lovranban.

© sxc.hu
A helybeli vendéglőkben április 13-ig a zöld vadspárgán alapuló nemzetközi ételkülönlegességeket kínálják. Az esemény záróakkordjaként egy két méter átmérőjű serpenyőben, 1000 tojásból és 30 kilogramm spárgából készítik el a séfek az óriás rántottát, amiből feltételezhetően minden érdeklődőnek jut.

Legközelebb, még a tengerparti nyaralási szezon előtt, június elején Cseresznyenapok lesznek Lovranban és vonzáskörzetében. A kávézókban és az éttermekben eredeti horvát házi receptek alapján készült cseresznyés süteményeket és egyéb finomságokat kínálnak majd.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!