Tetszett a cikk?

A kínai konyha szerelmesei már jó néhány esztendeje felfedezték Wang Qiang tenyérnyi józsefvárosi vendéglőjét a Keleti pályaudvar közelében. S bár a külcsíny nem erre vallt, aki egyszer is járt itt, kapisgált valamit a kínai és kínai közötti hatalmas különbségről. A „mit esz, mit isz „ tipusú európaizált, sőt magyarosított menük változatait mindörökre messze elkerülve a tányéron.

Ezért is szolgált sokak örömére, amikor a mester megnyitotta kicsiny étkezdéjének fényes nagy testvérét, a Vár alatti Fő utcában, immáron megfelelő teret adva Huayi Yang császári stílusú konyhájának. Most, három év eltelte után újabb étekmühelyt épített ki Wang a ferencvárosi Telepy utcában, a Nagyvárad tér közelében, ahol a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai műhelyével együttműködve teljesíti ki ismereteinket a legmagasabb színvonalú szecsuáni konyháról.

A napokban nyíló étteremben május 23-án estére, egyetlen alkalomra 16 fogásos menüsort kreált Wang Qiang, keresztmetszetet adva a szecsuáni konyháról. S bár így együtt többé nem kínálják az ételsort, a fogások külön-külön, időről időre az állandó étlapon maradnak.

Leves. Vagdalt marhahús leves

Előételek. Bobo csirke, szecsuáni kolbász, uborka mártásban, öreg cserépedény titka, illatos-gombás meglepetés, zeller étvágygerjesztő

Főételek. Ég és Föld oldalas, buggyantott főtt hal babcsírával és erős chili olajjal, császári tofupuding, lótuszlevélben párolt sertés, sörben dinsztelt marha, ropogós sült garnéla, maizi kacsa, fokhagymás cukorborsó

Desszert. Vegyes szecsuani gyümölcsök.

-gy-

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!