Tetszett a cikk?

Évek óta tervezték, mostanra megvalósult. Június elsején megnyílt a Dom Perignon pezsgőkert.

Az Arany Kaviár étteremnek otthont adó Ostrom utcai budai társasház belső udvarában poharanként is felszolgálják a világ egyik legdrágább pezsgőjét.

A pezsgőhöz méltó társ dukál: a kaviár. A kertben hetente változó ebédmenüt kínálnak, amelyben mindenképpen helyet kap a vörös lazackaviár, leginkább hagyományosan blinivel, azaz orosz palacsintával. De beköszönnek a tetszés szerint választható két-, három- vagy négyfogásos ételsorba a jól ismert klasszikus fogások is, mint például a szoljankaleves, a füstölt tokhal vagy a padlizsános jércemell.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Pezsgőünnep

„Nagy szorgalom és kitartás mellett sikerült nekem az eddig ismert champagnei pezsgőboroknál sokkal kitűnőbbet előállítani” – vallotta 1882-ben Törley József, amikor még Franciaországban megjelentette saját neve alatt első pezsgőjét.

MTI Itthon

Sikerrel szerepeltek a magyar pezsgők és borok külföldön

Ezüstérmet kapott a "Best in Class" kategóriában a Balatonboglári Borgazdaság Zrt. Chapel Hill Chardonay brut pezsgője az angliai Surrey-ban megrendezett nemzetközi borversenyen, a International Wine and Spirit Competition-en - tájékoztatott a Törley cégcsoport.

MTI Itthon

Zsugorodó pezsgőpiac: csak a drágább fogy

A borpiac átrétegződött, az utóbbi időben sokan pezsgő helyett bort isznak -indokolja a magyarországi pezsgőfogyasztás évek óta tartó mérséklődését Vass Gábor, a Törley Pezsgőpincészet marketing vezetője, aki szerint a fiatalok egy része is inkább az alacsonyabb alkoholtartalmú, úgynevezett "diszkó italok" felé fordult.