szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendezvényen Írország leghíresebb, legnevesebb éttermei vonultak fel ételkülönlegességeikkel. Az érdeklődők Michelin-csillagos mesterszakácsok főzőtanfolyamán is részt vehettek.

Taste of Dublin címmel évente rendeznek bor- és gasztronómiai fesztivált és vásárt az ír fővárosban. Az idén június közepén került sor a nagyszabású eseményre, amely 40 ezer látogatót vonzott.

Ezúttal a kiállítók között Magyarország képviseletében – a Hungarian Paprika Ltd.-vel – megjelent a Magyar Turizmus Zrt. is, hogy népszerűsítése a magyar borokat, illetve az ország turisztikai kínálatát. A látogatók körében nagy sikert arattak a magyar kóstolók, számosan vásároltak is a bemutatott termékekből. Hányan jönnek majd a zöld szigetről hozzánk, nem tudhatjuk, de biztató, hogy már tavaly, 2007 első négy hónapjában az ír vendégek 56 százalékkal több, azaz 33 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos időszakához képest.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gasztro

Hogyan lehet világhírű a magyar bor?

Nagyszabású szakmai konferenciát tartottak a közelmúltban Etyeken a borászok, borforgalmazók Magyar borok az amerikai piacon címmel. A tények és az összefüggések elemzése az értő fogyasztók számára sem érdektelen.

hvg.hu Gasztro

Megvannak a fesztiváldíjas borok

Évről évre több ezren látogatnak el az Etyeki Pincefesztiválra, ami nemcsak a nagyközönség körében népszerű, de mostanra a szakma rangos seregszemléjévé vált.